Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυτά είναι τα συμπτώματα των ανθρώπων που λένε ότι έχουν έρθει σε επαφή με UFO

Ο δρ. Γκάρι Νόλαν από τις ΗΠΑ, καθηγητής παθολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, μελέτησε τον εγκέφαλο ανθρώπων που λένε ότι έχουν έρθει σε επαφή με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO).

Ο δρ. Νόλαν πρόκειται για έναν καθηγητή με περισσότερες από 300 ερευνητικές δημοσιεύσεις και 40 πατέντες, κατοχυρωμένες στο όνομά του. Η μελέτη των ανθρώπων που έχουν δει UFO αποτελεί, πάντως, το ίσως πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του ως τώρα- ένα πρότζεκτ, με το οποίο ο δρ. Νόλαν ασχολείται τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία.

Μιλώντας στο περιοδικό Vice, ο δρ. Νόλαν εξήγησε το πώς κατέληξε να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν όταν  επικοινώνησε με έναν άνδρα ονόματι Στίβεν Γκριρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ένας μικρός σκελετός που είχε δει ήταν πιθανώς εξωγήινος.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο σκελετός ήταν ανθρώπινος και απλώς είχε «μια σειρά μεταλλάξεων στα σκελετικά γονίδια, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν την ιδιαίτερη μορφολογία του», είπε στο Vice ο καθηγητής. Παρόλα αυτά, η μαρτυρία του Γκριρ του έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί και με άλλους ανθρώπους που φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τα UFO.

Μετά τη δημοσίευση της μελέτης του για τον σκελετό, ο δρ. Νόλαν ήρθε σε επαφή με άτομα που συνδέονται με τη CIA και διάφορες εταιρείες αεροναυπηγικής. Από τον καθηγητή ζητήθηκε να αναλύσει το αίμα πιλότων που είχαν έρθει σε επαφή με φερόμενα UFO και παρουσίαζαν έντονες εγκεφαλικές βλάβες.

Σύντομα, ο δρ. Νόλαν πραγματοποίησε μαγνητικές τομογραφίες στους εγκεφάλους των πιλότων. Αυτά που παρατήρησε ήταν πράγματι αξιοσημείωτα.

«Αν έχετε δει ποτέ μια μαγνητική τομογραφία κάποιου με σκλήρυνση κατά πλάκας, θα δείτε κάτι που ονομάζεται ασθένεια της λευκής ουσίας του εγκεφάλου», εξήγησε ο καθηγητής. «Θα δείτε μια μεγάλη λευκή σταγόνα, ή πολλές λευκές σταγόνες, διάσπαρτες σε όλη τη μαγνητική τομογραφία. Πρόκειται  ουσιαστικά για  έναν νεκρό ιστό, που προκύπτει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει επιτεθεί στον εγκέφαλο».

Τις ίδιες λευκές κηλίδες παρατήρησε ο γιατρός και στις τομογραφίες του εγκεφάλου των πιλότων. «Εξέτασα ένα πλήθος ασθενών, μερικοί από τους οποίους άκουγαν περίεργους θορύβους μέσα στο κεφάλι τους, ενώ άλλοι αισθάνονταν αδιαθεσία, πονοκεφάλους κτλ.», λέει ο δρ. Νόλαν. «Στο τέλος μελέτησα τον εγκέφαλο περίπου 100 ατόμων, που αποτελούσαν κυβερνητικό ή στρατιωτικό προσωπικό ή εργάζονταν στην αεροδιαστημική βιομηχανία».

Τελικά, η ομάδα του καθηγητή έμαθε ότι οι άνθρωποι, που αρχικά πίστευαν ότι είχαν υποστεί μια εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη, είχαν μια «υπερ-σύνδεση νευρώνων μέσα στον εγκέφαλό τους». Οι επιστήμονες δεν μπορούν ωστόσο να απαντήσουν ακόμη στο ερώτημα: «Την υπερ-σύνδεση την  προκάλεσε η επαφή με ό,τι ισχυρίζονται πως είδαν αυτοί οι άνθρωποι, ή όχι;»

Ο δρ. Νόλαν είπε ότι περίπου το ένα τέταρτο των ασθενών που τους έκαναν μαγνητική τομογραφία και που ισχυρίστηκαν ότι είχαν μια συνάντηση με UFO, πέθαναν εν τέλει από τα τραύματά τους.

Η πλειονότητά τους, τέλος, βρέθηκε να έχει συμπτώματα πανομοιότυπα με το «σύνδρομο της Αβάνας».  Ωστόσο μερικοί άνθρωποι που είχαν βιώσει μία θέαση δεν είχαν σύνδρομο της Αβάνας, αλλά ένα ευρύ φάσμα άλλων συμπτωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...