19/10/2021

Ενίσχυση των νοικοκυριών: Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Έκτακτη σύσκεψη για την ακρίβεια και την αντιμετώπισή της πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου για την εξέταση περαιτέρω μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες από τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, με την ενίσχυση των νοικοκυριών. Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διεθνή κρίση στον τομέα της ενέργειας, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο έχει γίνει σχετική μελέτη και έχουν προετοιμαστεί μέτρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πακέτο θα περιλαμβάνει διπλασιασμό της επιδότησης στο ρεύμα, αλλά και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να το λάβουν περισσότερες οικογένειες.

Στόχος είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών από τυχόν επιπτώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από τη διεθνή έκρηξη τιμών στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το πακέτο μέτρων θα ανακοινώσουν στις 10 το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν επίσης για το επίδομα φυσικού αερίου, που -όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης- θα αφορά τους πάντες.