19/10/2021

Ποια νέα έργα έρχονται προσεχώς από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Θα δημοπρατούμε μεσοπρόθεσμα έργα που είναι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο θα συνεχίσουμε να δίνουμε συνεχώς λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας».

Αυτό ανέφερε ερωτηθείς για τα νέα έργα που έρχονται προσεχώς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκος Πιερρακάκης, στην παρουσίαση για την εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν τα δωρεάν data στις ηλικίες 15-17 ετών για τον εμβολιασμό και τη μείωση και κατάργηση των τελών κινητής.

Στα πρώτα έργα που έρχονται το επόμενο διάστημα είναι αυτά που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο, το CRM, τα μεγάλα έργα για την ψηφιοποίηση στη Δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα και την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλα έργα υποδομής για την αναβάθμιση της σταθερής τηλεφωνίας:

«Εχει έρθει η ώρα να γίνει η αποχαλκοποίηση– όχι μόνο η απολιγνιτοποίηση- και το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι καταλύτης σε αυτή την εξίσωση, έστω κι αν εκκρεμούν πολλές λεπτομέρειες. Στην κινητή έχουμε προχωρήσει πολύ και με το 5G, ωστόσο στην σταθερή υπάρχει πρόβλημα, η Ελλάδα χρειάζεται και αποχαλκοποίηση με σημαντικές επενδύσεις, είμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε κάνει σχετικές προβλέψεις στο Ταμείο Ανάκαμψης που θα είναι καταλύτης σε αυτή την εξίσωση κι ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι. Ολο αυτό είναι ένα πεδίο όπου μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα υπάρξουν βελτιώσεις. Στη σταθερή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος δεδομένου ότι απαιτούνται διαγωνισμοί και ειδική προετοιμασία αυτών».