21/09/2021

Επενδυτική κινητικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Εντείνεται η κινητικότητα στην κτηματαγορά της Αθήνας, με εγχώριους και ξένους επενδυτές να αναλαμβάνουν επιπλέον πρωτοβουλίες, με επίκεντρο τον κλάδο της φιλοξενίας.

Το επόμενο διάστημα δρομολογούνται καινούργιες επενδύσεις για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της πρωτεύουσας, με φόντο τις προοπτικές δυναμικής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλος ξένος επενδυτής έχει αποκτήσει μια σειρά από ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, τα οποία σκοπεύει να μετατρέψει σε έξυπνα ξενοδοχεία που θα ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, σημάδια αναθέρμανσης παρουσιάζει η εμπορική αγορά, με την επιχειρηματικότητα να επιστρέφει, παρουσιάζοντας ανανεωμένα project γύρω από την εστίαση και την ψυχαγωγία και όχι μόνο.

Κατά τα Νέα η φετινή χρονιά είναι κομβική για την αγορά ακινήτων, με τη συνδρομή μιας σειράς εμβληματικών projects που έχουν δρομολογηθεί στο λεκανοπέδιο, με επίκεντρο το έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και την επιστροφή της κανονικότητας

Καταλυτικό ρόλο στο rebound παίζει σύμφωνα με τους αναλυτές και το γεγονός πως το ελληνικό ακίνητο θεωρείται ακόμη φθηνό προϊόν για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο, καθιστώντας το μια ελκυστική επένδυση. Δεν είναι τυχαίο, λένε οι αναλυτές, ότι παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για αγορά κατοικίας ιδιαίτερα στις καλές περιοχές του κέντρου για κατοικίες 2 με 3 υπνοδωματίων (για ιδιοκατοίκηση).