Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ισχύει για επίδομα των 400 ευρώ, επίδομα ανεργίας, αναστολές και «Γέρφυρα»

Σε περίπου 44.000 δικαιούχους δόθηκε το επίδομα των 400 ευρώ. Λόγω του μικρού αριθμού των δικαιούχων το υπουργείο Εργασίας, διευρύνει τη λίστα τους και δίνει νέα κριτήρια.

Με βάση αυτά, όσοι είχαν έναρξη επαγγέλματος έως 31/12/2014 θα πρέπει να έχουν μείωση του κύκλου εργασιών τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Ακόμα το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.
Για όσους είχαν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1/1/2017 μέχρι τις 5/2/2021 θα ισχύσει μόνο το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος, ενώ για τους ασκούμενους δικηγόρους δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Οι δηλώσεις γίνονται μέχρι τις 15/4 στο σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗ».

Δίμηνη παράταση θα έχουν τα επιδόματα ανεργίας με τον πρώτο μήνα να πληρώνεται εντός Απριλίου και τον δεύτερο εντός Μαΐου.

Ξεκινούν σήμερα στις 12:00 οι δηλώσεις για τις αναστολές του Απριλίου. Θα υπάρχει προαναγγελία των αναστολών στους εργαζομένους.

Ανοίγει τη Δευτέρα, 5/4, το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», για την επιδότηση των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων. Αναμένεται περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να επωφεληθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...