Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγές: Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις

Παρατείνεται μέχρι τις 31/10/2021 η προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Αυγούστου 2021 για το ευεργέτημα της μη «σφράγισης» επιταγών, σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν δραστικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη αναστέλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και η έκδοση διαταγής πληρωμής, καθώς και η λήψη πάσης φύσεως μέτρων ή η διενέργεια πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Όπως τονίζεται σχετικά, αξιόγραφα επί των οποίων έχει βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα από την 1η Νοεμβρίου 2020, δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που τηρούνται από τα πιστωτικά και εν γένει χρηματοδοτικά ιδρύματα ή από φορείς που λειτουργούν νόμιμα χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν έως τις 31.10.2021.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, οι επιχειρήσεις που οφείλουν επιταγές από προηγούμενους μήνες, μετά τις συνεχείς μεταθέσεις πληρωμών μέσα στο 2021, πλέον δεν θα προστατεύονται από το Νοέμβριο.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των επιταγών προηγούμενων μηνών, με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν το νέο εμπόρευμα που αγόρασαν όταν άνοιξαν τον περασμένο Μάιο.

Οι ελπίδες για επίλυση του προβλήματος με τον τζίρο αυτής της περιόδου, λόγω των εκπτώσεων και της επανεκκίνησης του τουρισμού, δεν τελεσφόρησαν ενώ το λιανεμπόριο εξαιρέθηκε και από την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το ύψος των επιταγών που κυκλοφορούν, παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι κάθε μήνα εκδίδονται επιταγές περίπου 6 δισ. ευρώ σε όλους τους κλάδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...