Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κουρεμένα» ενοίκια: Τέλος χρόνου για διορθώσεις στις δηλώσεις COVID

Κλείνει σήμερα λειτουργίας για αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid προκειμένου οι ιδιοκτήτες να εισπράξουν τις αποζημιώσεις για ενοίκια που δεν κατεβλήθηκαν από πληττόμενους μισθωτές.

Θα μπορέσουν έτσι να δηλώσουν ή να διορθώσουν τον αριμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Επίσης μέχρι σήμερα μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις COVID και για τους μήνες για τους οποίους έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης, αλλιώς θα κληθούν να τις επιστρέψουν.

Μετά την υποβολή των δηλώσεων θα ακολουθήσει επεξεργασία των στοιχείων προκειμένου το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου η ΑΑΔΕ να πιστώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντίστοιχα ποσά.

Υπεκμισθώσεις

Λήγει σήμερα επίσης και η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, αλλά και αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Αναλυτικότερα, δήλωση Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές, οι οποίοι δεν υπέβαλαν Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020. Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Σήμερα ολοκληρώνεται και η προθεσμία δήλωσης της λύσης των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που είχαν λυθεί μέχρι την 12/6/2020.

Η ΠΟΜΙΔΑ πάντως έχει ζητήσει να παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για διορθώσεις, για να μην αποκλειστούν δικαιούχοι από αποζημιώσεις που δικαιούνται για “κουρεμένα” ενοίκια.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...