11/04/2021

Σκυλακάκης: Πως θα αξιοποιηθούν σε τρία μέτωπα τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την κινητοποίηση επενδύσεων 45-50 δισ. ευρώ, την προώθηση φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας έθεσε ως στρατηγικούς στόχους για την αξιοποίηση των 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συμμετέχοντας χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με το ίδρυμα Hans Seidler, με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης, το εμβόλιο για την Ευρωπαϊκή Οικονομία;», ο κ. Σκυλακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο στόχο που έχει τεθεί από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν ως το 2026 επενδύσεις 45-50 δισ. ευρώ.

Ο αν. ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι, πέρα από τους επιμέρους στόχους και ορόσημα που θα έχει να εκπληρώσει η Ελλάδα κατά την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι στρατηγικοί στόχοι είναι τρεις:

* Ο πρώτος είναι να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που έχει η Ελλάδα από το 2011.

* Ο δεύτερος, η προώθηση ενός φιλόδοξου πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα έθεσε ως κομβικό σημείο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου μέσω της ψηφιοποίησης ώστε αφενός να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ελέγχων ώστε να κλείσει το μεγάλο κενό (δηλαδή η απώλεια) ΦΠΑ που καταγράφεται στην Ελλάδα, το οποίο είναι υψηλότερο από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

* Ο τρίτος θα είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας, με έναν από τους κεντρικούς στόχους να… είναι η μεγέθυνση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.