Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως…πλάκα και εκτοξεύτηκε χάρη στα tweets του Έλον Μασκ

Η τιμή του κρυπτονομίσματος «Dogecoin» γνωρίζει νέα άνοδο μετά από την προώθηση του νομίσματος στο Twitter από τον Έλον Μασκ.

Το συγκεκριμένο νόμισμα, που έχει για σύμβολο έναν…σκύλο, ξεκίνησε ως αστείο γύρω στο 2013, μετατρεπόμενο σταδιακά σε μόδα και εν τέλει σε ένα καθ’ όλα σεβαστό και ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 1.250% από τις αρχές του έτους και την χρηματιστηριακή του αξία να αγγίζει τα περίπου 10 δις δολάρια.

Σε σχέση με χθες, η αξία του έχει ανέβει κατά 20%, μετά από μια ήδη μεγάλη αύξηση που κατέγραψε στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Για την αύξηση της αξίας του ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η προβολή που απολαμβάνει από διασημότητες, ακόμη και απ’ το χώρο της…μουσικής, όπως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Kiss», Τζιν Σίμονς, και ο ράπερ Snoop Dogg, ο οποίος αστειεύτηκε πως θα αλλάξει το παρωνύμιό του από «Dogg» σε «Doge» εξαιτίας του νομίσματος.

Παραπάνω από τους δύο αυτούς celebrities, καθοριστικό ρόλο στη δημοφιλία του κρυπτονομίσματος φαίνεται πως διαδραματίζει η υποστήριξη που δείχνει τελευταία στο νόμισμα ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου για το 2020, Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έχει προβεί τον τελευταίο καιρό σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter όπου μεταξύ αστείου και σοβαρού διακηρύττει πως το Dogecoin αποτελεί το «νόμισμα του μέλλοντος» που θα υιοθετηθεί παγκοσμίως.

Με αφορμή τα tweets του Σίμονς και του Snoop Dogg, μάλιστα, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter μια χιουμοριστική απεικόνιση της υποστήριξης των 3 ανδρών στο Dogecoin:

 

Ενδεικτικά, ακόμη, αναφέρουμε πως το τελευταίο διάστημα ο Μασκ είχε ζητήσει από τους ακολούθους του να συμμετέχουν σε μια δημοσκόπηση, ρωτώντας τους εάν στο μέλλον οι συναλλαγές θα γίνονται με «το Dogecoin που θα φτάσει ως το φεγγάρι» ή με «όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σε συνδυασμό».

Όταν η πρώτη επιλογή προτιμήθηκε από την πλειοψηφία, ο Μασκ έγραψε: «Ο λαός απεφάνθη».

Ο Μασκ έχει αναρτήσει επιπλέον αρκετές φορές επεξηγηματικά βίντεο στο προφίλ του σχετικά με το τι είναι και πώς λειτουργεί το Dogecoin:

Το ενδιαφέρον του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα και το παραδοσιακό χρηματιστήριο δεν είναι νέο, καθώς και στο παρελθόν έχει πολλάκις τοποθετηθεί πάνω σε σχετικά ζητήματα, με πολλούς να τον κατηγορούν για εκμετάλλευση του λογαριασμού του στο Twitter και των 46 εκατ. ακολούθων του με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς.

Το 2018, μάλιστα, ο Μασκ είχε αναγκαστεί να πληρώσει 20 εκατομμύρια σε πρόστιμα, όταν προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές, ισχυριζόμενος ότι θα εξαγόραζε την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο με 420 δολάρια ανά μετοχή, έχοντας εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο- κάτι που στην πορεία αποδείχθηκε ψευδές.

Παρά τα πρόστιμα που πλήρωσε, ο Μασκ είχε δηλώσει στην συνέχεια στο Twitter: «Άξιζε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που το έθνος γιόρτασε την ιστορική τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου τρίτου και της Βασίλισσας Καμίλα, στο Αβαείο...

ΔΙΕΘΝΗ

Τη λειτουργία ως τζαμί της Μονής της Χώρας, του περικαλλούς βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Mε αφορμή την επερχόμενη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών/ τριων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού Πα.Σ.Ο.Νο.Π, θίγει το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων «τρέχει» και με δεδομένο ότι το νέο έντυπο Ε3 συνυποβάλλεται με το βασικό έντυπο Ε1 και έχει προσυμπληρωμένους κωδικούς, καλό είναι...