04/03/2021

Μείωση ενοικίου και για τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Μείωση ενοικίων και για τον μήνα Μάρτιο ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας – Σε δύο κύκλους ο 6ος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Όπως εξήγησε όλες οι επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία βρίσκεται σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής όπως εστίαση γυμναστήρια επιχειρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και επιχειρήσεις τουρισμού και μεταφορών δικαιούνται υποχρεωτική πλήρη απαλλαγή καταβολής ενοικίου και για τον μήνα Μάρτιο. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνεται και το λιανεμπόριο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν με το 80% και 60%.

Παράλληλα ισχύει η πρόβλεψη για μείωση ενοικίου 40% για όλους τους υπόλοιπους κλάδους και για την α κατοικία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή και την φοιτητική κατοικία των παιδιών τους.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τα μέσα Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Δεκέμβριο και στις αρχές Μαρτίου θα πληρωθεί ο Ιανουάριος.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε και παράταση της μείωσης συντελεστών ΦΠΑ σε ποτά, μεταφορές, κινηματογράφους κ.α. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021 αλλά και παράταση στη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο έως 31/12/2021.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής ο οποίος, όπως είπε, θα «σπάσει» στα δύο (6ο και 7ο). Ο έκτος κύκλος θα αφορά μείωση τζίρου για τον Ιανουάριο και ο έβδομος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του α΄ τριμήνου.

Για τον έκτο κύκλο οι ενισχύσεις θα δοθούν στις αρχές Μαρτίου και για τον έβδομο στις αρχές Απριλίου.

Το συνολικό ύψος ενισχύσεων για τον 6ο και 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι 1,5 δισ. ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.