Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών έως το τέλος Ιουλίου

Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος για το 53% των παροχών πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξη του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής.

Αυτές οι παροχές αντιστοιχούν στο 73% της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ εκτιμάται ότι στα τέλη Ιουνίου η μηνιαία καταμέτρηση αναμένεται να ανέλθει στο 65%, αντιστοιχώντας στο 85% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται, και έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των παροχών.

Όπως σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, έχουν προτεραιοποιηθεί και ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο μεγάλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όπως είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, ο Βόλος, η Ανατολική Θεσσαλονίκη, κ.λπ. Στην Αττική έχει, ήδη, ενταχθεί το 87% των παροχών που αντιστοιχεί στο 90% της καταναλισκόμενης ενέργειας της περιφέρειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε: «Η μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος συμπεριλαμβάνεται στις πρωτοβουλίες που προωθούμε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των καταναλωτών. Για τνο σκοπό αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον περιορισμό των ρευματοκλοπών, αλλά και την καλύτερη δυνατότητα των καταναλωτών να διαχειρίζονται την ηλεκτρική τους κατανάλωση, να αποτελούν δύο από τα βασικά οφέλη του».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, τόνισε: «Ο ΔΕΔΔΗΕ, με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών του, στο πλαίσιο των υφιστάμενων προκλήσεων και της δυναμικής εξέλιξης της ελληνικής αγοράς ενέργειας, προχώρησε άμεσα στην ένταξη νέου ανθρώπινου δυναμικού για την εκτέλεση των εργασιών καταμέτρησης, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα όλες τις υπόλοιπες εσωτερικές του διαδικασίες και λειτουργίες, αναβαθμίζοντας πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό για την επίτευξη του στόχου».

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα οφέλη της μετάβασης στη μηνιαία καταμέτρηση είναι:

  • Η ορθολογικότερη τιμολόγηση όλων των παροχών, καθώς η αποτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης των πελατών πραγματοποιείται, πλέον, σε μηνιαία βάση.
  • Η ευελιξία των προμηθευτών, καθώς γνωρίζοντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια, σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.
  • Ο περιορισμός των ρευματοκλοπών, φαινόμενο που επιβαρύνει όλους τους συνεπείς πελάτες, καθώς ο μηνιαίος έλεγχος καθιστά ευκολότερο, για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες του, τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, ενώ παράλληλα λειτουργεί και αποτρεπτικά/ανασταλτικά για την εκδήλωση τέτοιου είδους συμπεριφορών.

Για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος μηνιαίας καταμέτρησης, ο ΔΕΔΔΗΕ χρησιμοποίησε πανελλαδικά κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με πλατφόρμα πληροφοριακού συστήματος και καταχωρούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τις λήψεις ανά περιοχή, παροχή και καταμετρητή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεγάλη ήττα της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ο κίνδυνος...