Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση των αιτήσεων έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δόθηκε παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για τις αιτήσεις χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5 στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται.

Η παράταση αφορά τόσο στις νέες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον 5ο κύκλο του προγράμματος όσο και στις επιχειρήσεις που παρέλειψαν να υποβάλουν το αίτημά τους μπορούν να το κάνουν έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης και όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Για τις νέες επιχειρήσεις στο ΦΕΚ ορίζεται ότι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), θα μπορούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μη επιστρεπτέο κομμάτι και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων, άφησε ανοιχτό σε δηλώσεις του ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτό θα κριθεί από τις δημοσιονομικές δυνατότητες που θα υπάρχουν, προσθέτοντας ότι υπάρχει, πλέον, πολλαπλή στήριξη σε όσους δοκιμάζονται.

«Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 δικαιούχοι είναι οι μισοί από όσους υπέβαλαν αίτηση, διότι οι υπόλοιποι είχαν αύξηση τζίρου τους τελευταίους μήνες του 2020 έναντι του ίδιου διαστήματος του 2019», είπε ο κ. Σταϊκούρας, αναφέροντας ενδεικτικά τον κλάδο της εστίασης όπου ένας στους τρεις που υπέβαλε αίτηση, λόγω του delivery, παρουσιάζει αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2019 και έτσι δεν είναι δικαιούχος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...