Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: «Βουτιά» στις τιμές Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει στα τιμολόγια

Oι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος μετά τη θέσπιση των χρωματιστών τιμολογίων κατέφθασαν στα νοικοκυριά και σύμφωνα με τους καταναλωτές φαίνεται πως το κόστος για το ρεύμα είναι χαμηλότερο από πέρσι.
Την ίδια ώρα, οι πάροχοι προχώρησαν σε περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των πράσινων τιμολογίων για τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, το εύρος τιμών ξεκινάει από 11 λεπτά η κιλοβατόρα για τον φτηνότερο πάροχο και φτάνει λίγο πάνω από τα 17,8 λεπτά. Τον προηγούμενο μήνα οι τιμές ξεκινούσαν από τα 13,6 λεπτά η κιλοβατόρα και έφταναν τα 21 λεπτά.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην ιστοσελίδα της, οι πάροχοι έριξαν τις τιμές τους έως και 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τι αλλάζει στα σταθερά τιμολόγια
Το πράσινο φως για σταθερά τιμολόγια με διάρκεια μικρότερη του ενός έτους ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας. Οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να διαλέξουν σταθερό τιμολόγιο από 6 μήνες και άνω.

Πέρα όμως από τα 4 χρωματιστά τιμολόγια, το υπουργείο Ενέργειας φέρνει και τα νέα μεικτά τιμολόγια τα οποία θα εμπεριέχουν στοιχεία από το μπλε σταθερό και το κίτρινο κυμαινόμενο. Δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να διαλέξει σταθερή τιμολόγηση για 6 μήνες και τους υπόλοιπους θα κοστολογείται με κυμαινόμενη χρέωση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν, πότε εξοφλούν τους έναντι λογαριασμούς, αφού σε κάποιες εταιρείες υπάρχει στη συμφωνία έκπτωση συνέπειας και η μη πληρωμή στην ημερομηνία που αναγράφεται στον λογαριασμό, οδηγεί σε πέναλτι και αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

LIFESTYLE

Η Ναταλία Γερμανού μίλησε για τις αλλαγές στην εκπομπή της, τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις συνεργατών της και απάντησε και στον Πάνο Κατσαρίδη, ο οποίος δήλωσε...