Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπρόσωπος ΥΠΟΙΚ: Έρχεται νωρίτερα η αύξηση του κατώτατου μισθού – Θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών

«Ερχεται νωρίτερα η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος συζητώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το χρονοδιάγραμμα αλλά και το ύψος της σημαντικής αυτής οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων. Θέμα το οποίο ανέλυσε και ο εργατολόγος ο Γιάννης Καρούζος λέγοντας ότι «μέχρι τις 22 Μαρτίου θα ξέρουμε που θα κυμανθεί» το τελικό ποσοστό της αύξησης.

«Πρέπει να ακούσουμε τις αντοχές των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργοδοτών από τη μια, αλλά και τις ανάγκες των μισθωτών μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο που όλοι βιώνουμε, αυτό της ακρίβειας», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσάπαλος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αύξηση «δεν θα είναι ένα ποσοστό που δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών».

Από την πλευρά του ο κ. Καρούζος επισήμανε ότι «δέσμευση είναι να πάμε σε μια εισήγηση της αρμόδιας υπουργού Εργασίας μέχρι τις 22 Μαρτίου ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να έχει στις καθαρές αποδοχές ο εργαζόμενος με κατώτατο μισθό το επτά μπροστά (σσ. εννοώντας 700 ευρώ)».

Και όπως υποστήριξε ο εργατολόγος για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δούμε μια αύξηση 5 – 6% στο σημερινό κατώτατο μισθό σημειώνοντας παράλληλα ότι αν πάμε σε μια αύξηση του βασικού κατώτατου μισθού, θα αυξηθούν και οι τριετίες, αλλά και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Έρχεται νωρίτερα η αύξηση του κατώτατου μισθού

«Η εκ νέου αύξηση του κατώτατου μισθού, η τέταρτη κατά σειρά από την κυβέρνηση αυτή, έρχεται νωρίτερα κατά ένα δίμηνο περίπου γιατί θέλουμε να αντιμετωπίσουμε γρηγορότερα τα θέμα της ακρίβειας» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσάπαλος.

«Ξεκινάμε τον διάλογο με την τροπολογία που κατέθεσε η αρμόδια υπουργός με τους κοινωνικούς φορείς, ούτως ώστε να ακούσουμε τις προτάσεις τους και τις αντοχές τους. Γιατί τα χρήματα αυτά δεν τα δίνει το κρατικό ταμείο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα της πολυαναμενόμενης αύξησης στον κατώτατο μισθό δεν τα δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά οι επιχειρηματίες.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...