Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές ιδιοκτητών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Υπεγράφησαν από τους συναρμόδιους υπουργούς οι δύο απαραίτητες αποφάσεις για τις πληρωμές ιδιοκτητών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Σε κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρονται τα εξής:

«Πλέον από 19-1-2024 οι πάροχοι, ιδιοκτήτες καταλυμάτων και τουριστικά γραφεία που δεν έχουν υποβάλει ακόμα οριστικοποιημένο αίτημα πληρωμής (αρχικό ή τροποποιητικό λόγω απόρριψης), θα υποβάλλουν τα αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mailbox@mintour.gr συνοδευόμενα από τα απαραίτητα για την πληρωμή τους δικαιολογητικά.

Tα δικαιολογητικά γίνονται αποδεκτά σε ευκρινή σαρωμένα αρχεία (σε μορφή PDF ή εικόνας) των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους. Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης απαιτείται είτε η ψηφιακή υπογραφή του δικαιούχου είτε η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

Υπόδειγμα της αίτησης πληρωμής βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού.  

Θα ακολουθήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων και έπειτα θα διενεργούνται οι αντίστοιχες καταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώθηκαν.

Σημειώνεται ότι με τον νέο φετινό σχεδιασμό του προγράμματος για το 2024, δεν απαιτούνται αιτήματα πληρωμών και εκκαθάρισης, αλλά εφαρμόζεται η άυλη χρεωστική κάρτα, που χορηγεί το πρόγραμμα και διευκολύνονται τόσο οι δικαιούχοι που μπορούν να την εξαργυρώσουν εντός ή εκτός πλατφόρμας, όσο και οι Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι πληρώνονται άμεσα κατά την εξαργύρωση.

Τις αποφάσεις υπέγραψαν η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη αρμόδια για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δήλωσε: «Στο Υπουργείο Τουρισμού συνεχίζουμε φέτος την κυβερνητική προσπάθεια για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών προχωρώντας στον επανασχεδιασμό του  προγράμματος τουρισμός για όλους, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, βελτιώνοντας το προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά. Προχωράμε σε τακτοποίηση των εκκρεμών θεμάτων πληρωμής του προγράμματος για τα έτη 2020-2021 επ’ ωφελεία της γρήγορης εκκαθάρισης και πληρωμής των παρόχων καταλυμάτων που συμμετείχαν σε αυτό τα προηγούμενα έτη.

Σημειώνεται ότι με τον τωρινό σχεδιασμό του προγράμματος για το 2024, εφαρμόζεται η άυλη χρεωστική κάρτα που χορηγεί το πρόγραμμα και διευκολύνουμε τόσο τους δικαιούχους που μπορούν να την εξαργυρώσουν εντός ή εκτός πλατφόρμας, όσο και τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι πληρώνονται άμεσα και χωρίς αιτήματα πληρωμών και εκκαθάριση».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε: «Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρισκόμαστε πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλα τα Υπουργεία, ώστε να συνδράμουμε σε κάθε project που απαιτείται η ψηφιακή συμβολή μας. Προς την κατεύθυνση αυτή και με το Υπουργείο Τουρισμού φροντίζουμε σε αυτό το στάδιο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε το σύνολο των διαδικασιών να παρέχονται με διαφάνεια και χωρίς περιττή γραφειοκρατία».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε: «Η χάραξη πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο και η στήριξη του τουρισμού και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής επιλογής της Κυβέρνησης να συνδυάζει την οικονομική συνέπεια, τη διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών με την κοινωνική συνοχή».

Δείτε αναλυτικά και κατεβάστε την ΚΥΑ για τα τουριστικά γραφεία εδώ: https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20240200358        

Δείτε αναλυτικά  και κατεβάστε την ΚΥΑ για τα καταλύματα εδώ: https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20240200201

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...