Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Επένδυση ασφαλείας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων – Συναντήσεις με αξιωματούχους στα Τίρανα

Την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στα Τίρανα στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα «Κοινή Περιφερειακή Αγορά – Ένα βήμα προς την ενιαία αγορά της ΕΕ».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η προοπτική αυτή αποτελεί επένδυση ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας, με σημαντικά οφέλη τόσο για τις χώρες της περιοχής όσο και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στη συμβολή που έχει η Διαδικασία του Βερολίνου στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων και την προώθηση της σύγκλισής τους με την ΕΕ. Επεσήμανε, ωστόσο, την ανάγκη να ενταθούν περαιτέρω οι προσπάθειες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιταχθεί η ενταξιακή διαδικασία.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα, ως το παλαιότερο κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή, θα συνεισφέρει έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση, διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν παρεκκλίσεις στην εκπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων και κριτηρίων, ειδικά όσον αφορά στην προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου.

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Χατζηδάκης, είχε σύντομη συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας κ. Ervin Mete, στον οποίο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη. Επίσης ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με την υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Κοσόβου κα Roseta Hajdari, με την οποία συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης τους.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε επίσης μακρά συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με τον οποίο επισκέφτηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και το όμορο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...