Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Κυρανάκης: Τέλος από χθες η ταλαιπωρία των πολιτών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Η έννοια της ταλαιπωρίας είναι ταυτόσημη με το Κτηματολόγιο και την όλη διαδικασία της μεταβίβασης ακινήτου στην χώρα μας είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης. Απόφαση του υπουργείο μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, με σκληρή δουλεία ώστε σε λίγους μήνες να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, είπε.

Δεσμευτήκαμε να τελειώσει το χάος με τις χειρόγραφες λίστες, με την εμπορία με τα χαρτάκια προτεραιότητας, με τις μεταμεσονύκτιες αναμονές στα πεζοδρόμια, με αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση.

Από χθες λοιπόν είναι έτοιμη και έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα όπου ο πολίτης εξυπηρετείται ψηφιακά και για μια σειρά ενέργειες δεν χρειάζεται να μεταβεί ο ίδιος στο Κτηματολόγιο.

Όσοι επιλέγουν να πάνε οι ίδιοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, αντί να περιμένουν στις ουρές μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι από το κινητό τους το αριθμό προτεραιότητας, και να ξέρουν ακριβώς πότε θα είναι η σειρά τους να πάνε να εξυπηρετηθούν.

Αναφερόμενος στην απονομή δικαιοσύνης είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο το e-justice με δύο σκέλη:

  • Τις τηλεδίκες όπου δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων και
  • Την ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Σχετικά με τις δίκες που αφορούν σε ακίνητα είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι αν ελαφρύνει τα δικαστήρια από τις υποθέσεις που αφορούν σε ακίνητα.

Π. χ. για τα πρόδηλα σφάλματα ετοιμάζουμε ψηφιακές λύσεις για να μην οδηγούνται οι αντίδικοι στα δικαστήρια.

Έως το τέλος του 2023 θα είναι έτοιμος ο ψηφιακός φάκελος ακινήτου, όπου ο συμβολαιογράφος θα μπορεί να συγκεντρώνει γρήγορα και σε ένα σημείο όλα τα απαραίτητα έγραφα για το ακίνητο.

  • Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα διασυνδεθεί πλατφόρμα για τους δικαστικούς επιμελητές, ώστε να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...