Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πολυετή υψηλά επίπεδα το Χρηματιστήριο Αθηνών – Πάνω από τις 1300 μονάδες

Θετική εικόνα παρουσιάζουν σήμερα (11/7) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ την Τετάρτη.

του Παντελή Μάνου

Το βασικό γεγονός αυτή την εβδομάδα είναι η ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον Ιού-νιο, στοιχείο ικανό να επηρεάσει την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια αυτόν τον μήνα. Οι αναλυτές δίνουν 95% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,64%, στο Παρίσι ο βασι-κός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 1,05%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,60%, το Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο κατά 0,53% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,11%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα 145 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1317,35 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 2,05%.

Ομόλογα

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.
Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 2 μο-νάδες βάσης, στο 2,64%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 3 bps στο 4,40%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου αυξάνεται κατά 2 μονάδες, στο 3,71% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού παραμένει αμετάβλητη, στο 4,05%.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο κατά 1,30%, στα 73,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 0,98%, βρίσκεται στα $78, 47.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρηση έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0991 δολ./ευρώ.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει η τιμή του ολλανδικού φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ, για παράδοση τον επόμενο μήνα, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για τις ευρωπαϊκές αγο-ρές, διαμορφώνεται σήμερα στα 29,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του. Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται...

ΕΛΛΑΔΑ

Για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν οι σοβαροί τραυματισμοί από κροτίδες και βεγγαλικά, με περιπτώσεις μάλιστα και ακρωτηριασμού ύστερα από διακομιδή στο νοσοκομείο. Παρά τους εντατικούς και εκτεταμένους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό αύριο έστειλε στο πασχαλινό μήνυμά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία έκανε Ανάσταση στη Μητρόπολη. Εκτός των...

ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές τρόμου έζησαν τα μέλη μιας οικογένειας, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους στην συνοικία Μπεγουλάκι της Πάτρας αφού ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου, το...