Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτει ο πληθωρισμός, στα ύψη οι τιμές στα τρόφιμα

Στα ύψη παραμένει το κόστος σε βασικά είδη διατροφής, παρά τη γενικότερη υποχώρηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούνιο ο πληθωρισμός έκανε βουτιά στο 1,8% από 2,8% τον Μάιο, ωστόσο εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στα τρόφιμα.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ο δείκτης τιμών στα είδη διατροφής κινήθηκε ανοδικά φτάνοντας στο 12,2% από 11,6% τον Μάιο και 11,4% τον Απρίλιο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στα γαλακτοκομικά και αυγά (+15,3%), στα λαχανικά (+14,7%), στα έλαια και λίπη (+14,2%) και στα κρέατα (+11,4%).

Στον τομέα της ενέργειας οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά. Το φυσικό αέριο κατέγραψε τον Ιούνιο νέα μείωση κατά 54,7%, τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησαν κατά 21,7% και τα καύσιμα βρέθηκαν στο -21,4%.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε οικονομικά κίνητρα για τους καταναλωτές που εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους.

Με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας, η κυβέρνηση παρατείνει το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού και τη διάταξη περί αισχροκέρδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αρχηγοί θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να μιλήσουν με τον διαιτητή και να συζητήσουν μια απόφαση κατά τη διάρκεια των αγώνων...