Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» τα ενοίκια: Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές – Δύσκολη η εύρεση φοιτητικής στέγης

Η ενοικιαζόμενη στέγη είναι ένα «καυτό» ζήτημα που αγγίζει όλα σχεδόν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα αυτά που έχουν φοιτητές προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, σε άλλη πόλη. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εφέτος οι νέοι φοιτητές που ψάχνουν για σπίτι και βρίσκουν σκούρα τα πράγματα.

Το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι πια γενικευμένο στην Αθήνα, και στα προάστια, και σίγουρα συμβάλλει στο να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη σε φοιτητικά σπίτια είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Ευρωπαίων μεσιτών Κοσμάς Θοδωρής.

Τα ενοίκια στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν ανέβει αισθητά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για 15 χρόνια δεν είχαμε νέες κατασκευές και δεν είχαμε πάρα πολλές ανακαινίσεις. Η ανακαινίσεις που έγιναν στα υπάρχοντα πολύ παλιά ακίνητα κατευθύνονται κυρίως στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Έτσι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός ο οποίος ανεβάζει τις τιμές, και βέβαια όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι φοιτητές να ψάχνουν για σπίτι τόσο καλύτερο.

  • Οι τιμές για ενοικιαζόμενα φοιτητικά διαμερίσματα κυμαίνονται στα τουλάχιστον 10 ευρώ το τετραγωνικό και πάνω στο καλό κέντρο της Αθήνας, από Αμπελοκήπους μέχρι Καλλιθέα, είπε.
  • Δηλαδή μια γκαρσονιέρα 30 τετραγωνικών νοικιάζεται από 300 ευρώ και πάνω.
  • Για διαμερίσματα μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 6 ευρώ το τετραγωνικό.
  • Στις περιοχές γύρω από την Πατησίων, την Λιοσίων και την Αχαρνών οι τιμές είναι χαμηλότερες, είπε.

Δυστυχώς και εδώ στην Κρήτη διαιωνίζεται το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν σπίτια για τους φοιτητές. Ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οι φοιτητές, δεν είναι μόνο τα Airbnb, η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός και των ευρωπαίων που έρχονται και ξεχειμωνιάζουν. Είναι αυτοί που έρχονται από αλλού και δουλεύουν σε όλη την Κρήτη. Είναι δάσκαλοι, γιατροί κλπ και το πρόβλημα διαιωνίζεται όλο και περισσότερο, είπε στην ΕΡΤ ο μεσίτης Χανίων Γιάννης Κριαράς.

  • Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι ακριβά, αλλά ότι δεν βρίσκονται πια φοιτητικά σπίτια και διαμερίσματα.
  • Για ένα καινούριο δυάρι και επιπλωμένο οι γονείς να είναι έτοιμοι να δώσουν από 600 ευρώ έως 700 ευρώ, ενώ για παλαιότερα, αν βρεθούν, θα κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...