Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρευματοκλοπές: Δικηγόρος εξηγεί τις συνέπειες και την ποινική δίωξη

Η ρευματοκλοπή είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο, που μπορεί να διαπιστωθεί από τυχαίο έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Πολλοί ιδιοκτήτες ακίνητων αντιμετωπίζουν ζητήματα ρευματοκλοπής, που είναι η οποιαδήποτε παρέμβαση στον μετρητή, είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Οποιαδήποτε παρέμβαση στον μετρητή είναι ένδειξη ρευματοκλοπής και συνιστά ποινικό αδίκημα. Ακόμα και με απλές ενδείξεις μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος μπορεί κάποιος να βρεθεί κατηγορούμενος είπε.

Σημείωσε ότι η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, ενώ αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών.

Εάν έχει γίνει παραβίαση του μετρητή σε κοινόχρηστο ρολόι πολυκατοικίας, κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί ο διαχειριστής, είπε.

Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η επέμβαση το ρολόι, αυτό αφαιρείται και πηγαίνει στον ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποστέλλει έγγραφο στον ιδιοκτήτη στο οποίο υπολογίζεται το ποσό της ρευματοκλοπής.

  • Εάν ο ιδιοκτήτης πληρώσει το ποσό, τότε απαλλάσσεται της κατηγορίας και η υπόθεση λήγει. Εάν όχι, τότε η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια, είπε.

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες και ιδιαίτερα με το φαινόμενο του phishing που είναι η οικειοθελής παράδοση από το θύμα των κωδικών πρόσβασης στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στον θύτη, είπε ότι σε τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει άμεση ενημέρωση της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...