Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρέναραν» οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων

Σε ρυθμούς εκλογών έχει αρχίσει να κινείται η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του taxisnet σχεδόν 1,4 εκατομμύρια δηλώσεις, αλλά όπως παρατηρούν οι φοροτεχνικοί, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, οι ρυθμοί πέφτουν.

Όσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου, οι φορολογούμενοι μεταθέτουν την υποχρέωσή τους για αργότερα. Παρότι το σύστημα άνοιξε από τις αρχές Μαρτίου, η ροή στις υποβολές άρχισε να ανεβαίνει μετά τις 2 Μαΐου.

Από αυτούς σχεδόν τρεις στους δέκα, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο, καθώς τα εκκαθαριστικά τους είναι χρεωστικά, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 3%.

Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι από αυτές 53,62% είναι μηδενικές και δεν οφείλουν φόρο, ενώ για στο 17% αντιστοιχεί επιστροφή φόρου συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ ή 360 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο οι φοροτεχνικοί δηλώνουν πως με το σημερινό ρυθμό είναι δύσκολο να τηρηθεί.

Συνολικά για φέτος υπολογίζεται πως οι δηλώσεις φυσικών προσώπων θα κυμανθούν στα 7 – 7,5 εκατ., ενώ άλλες περίπου 1,5 εκατ. θα είναι οι δηλώσεις των νομικών προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών»,...