Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι: Ακριβότερο εφέτος λένε κρεοπώλες και καταναλωτές

Δυστυχώς και εφέτος το πασχαλινό τραπέζι θα κοστίσει περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, που και αυτό ήταν πολύ ακριβότερο σε σχέση με το προηγούμενο Πάσχα, είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών ΝΕΟ ΙΝΚΑ Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Επίσης έχουμε αύξηση της τιμής του βαρελιού του πετρελαίου brent που αυτό θα επιφέρει ακριβότερη βενζίνη μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, που στα αστικά κέντρα θα κυμανθεί γύρω στα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στη επαρχία θα είναι ακόμη πιο ακριβή, είπε.

Επίσης παρατηρείται η αντίφαση, ενώ έχουμε αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη του πληθωρισμού, να έχουμε αύξηση του πληθωρισμού στον δείκτη τροφίμων, σημείωσε.

Επίσης το 68% των επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι θα προβούν σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών, τόνισε.

Παράλληλα, αύριο «κλειδώνει» η τιμή του οβελία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο παζάρι τιμών μεταξύ εμπόρων και κτηνοτρόφων.

Δεν έχουμε τις παραγγελίες κρεάτων και αρνιών που περιμέναμε τέτοια μέρα να έχουμε, οπότε και οι αγορές μας θα είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα είπε:

  • Να μείνουν άσφαχτα αρνιά και κατσίκια
  • Και αν γίνει αυτό, το Μ. Σάββατο θα ψάχνει ο κόσμος να βρει αρνί και κατσίκι και δεν θα βρίσκει.

Το πλαφόν που έβαλε η κυβέρνηση έχει χαλάσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, υποστήριξε.

Ενώ είχαν μια καλή τιμή οι κτηνοτρόφοι και έδιναν στο εξωτερικό, περίμεναν την ίδια τιμή και για την ελληνική αγορά, αλλά οι έμποροι δεν δίνουν αυτή την τιμή, μειώνονται οι τιμές, είπε.

  • Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε τις περυσινές τιμές, δηλαδή από 12,80 μέχρι 14 το αρνί, και από 13,30 μέχρι 14,80 το κατσίκι, προέβλεψε ο κ. Κεσίδης.

Υπάρχει αναστάτωση στο χώρο της αγοράς, εμείς έχουμε προτείνει ως μέτρο την μείωση του ΦΠΑ, έτσι που και οι καταναλωτές θα ψωνίζουν φθηνότερα και η αγορά θα λειτουργεί ομαλά.

Οι καταναλωτές πριν ψωνίσουν οφείλουν να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς και να στηρίζουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της γειτονιάς που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...