Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Απεργούν σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου οι εργαζόμενοι ζητώντας κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και άμεσες και σταθερές μισθολογικές αυξήσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία τους ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: «Στις 7 Μαρτίου και από τις 11:00, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ καλούμε σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) επαγγελματικές ενώσεις, συλλόγους ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Το πραγματικό πρόβλημα του ΕΦΚΑ σήμερα δεν είναι οι δήθεν «τεμπέληδες», «τύραννοι» και «βασανιστές» υπάλληλοι που διαθέτει, όπως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μονόπλευρα στα ΜΜΕ από την κυβερνητική προπαγάνδα, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν υπάρξει χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων. Ακόμη και οι προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί παραμένουν εδώ και χρόνια στα χαρτιά.

Είναι ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στις υποδομές, τη μηχανογράφηση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας ο ΕΦΚΑ δεν διαθέτει ενιαίο κανονισμό παροχών, δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, οι τοπικές διευθύνσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν απαρχαιωμένο μηχανογραφικό εξοπλισμό, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη θέρμανση και στην ψύξη. Αρκετές οργανικές μονάδες μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς καθαριότητα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Κοινωνία, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για την εκκαθάριση και πληρωμή των συντάξεων, φέροντας ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Εμείς, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν μένουμε απαθείς στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση. Παραμένουμε οι θεματοφύλακες του Αύριο της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, υπερασπιζόμενοι τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος».

Σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου στις 11:00 οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους 15.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μέχρι να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους, το ιδανικό πεδίο δράσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η πόλη. Ένα μικρό ηλεκτρικό λοιπόν αποτελεί...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από αγώνα του πολωνικού πρωταθλήματος όπου ο διαιτητής, προφανώς ζαλισμένος από τις πολλές κίτρινες κάρτες που έδινε,...

ΥΓΕΙΑ

Στον ιό Μάρμπουργκ, συγγενή του Έμπολα, αποδόθηκε η  μυστηριώδης ασθένεια που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στην Τανζανία. Άμεση η αντίδραση...

ΥΓΕΙΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατηγορεί τους Κινέζους αξιωματούχους ότι αποκρύπτουν σημαντικά δεδομένα που μπορεί να συνδέουν την προέλευση του κορονοϊού (COVID-19) με κάποιο...