Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Παρέμβαση για καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε 1.186 εργαζόμενους – Επιβλήθηκαν 73 πρόστιμα

Τις 612 έφτασαν οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, τις οποίες δέχθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας που αφορούσαν στη μη καταβολή του σε 2.131 εργαζόμενους.

Ειδικότερα, κατόπιν παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας, 232 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση και καταβλήθηκαν σε 1.186 εργαζόμενους τα οφειλόμενα ποσά (582.762 ευρώ).

Σε 34 περιπτώσεις μη καταβολής κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, μετά από τη διαβίβαση μηνυτήριων αναφορών στα Αστυνομικά Τμήματα.

Παράλληλα, κατά την περίοδο εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων τις αντίστοιχες Κυριακές, οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησαν 901 ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα που απασχολούν 4.291 εργαζόμενους.

Σε 162 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αφορούσαν στα χρονικά όρια εργασίας, την εβδομαδιαία ανάπαυση, την αδήλωτη εργασία, την υπερωριακή απασχόληση, τη μη υποβολή δήλωσης οργάνωσης χρόνου εργασίας και τη μη υποβολή συμπληρωματικού πίνακα.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις επιβλήθηκαν 73 πρόστιμα, συνολικού ποσού 221.850 ευρώ. Ακόμα εννέα έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...