Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Μικρό θαύμα η έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου κατέπλευσε για επισκευή το πρώτο εμπορικό πλοίο μετά από πολλά χρόνια. Πρόκειται για το φορτηγό supramax Star Cleo της εταιρείας Star Bulk, χωρητικότητας 56.582 dwt, ναυπηγήσεως του 2013.

Ο  Α. Γεωργιάδης παρέστη στην τελετή του αγιασμού και επισκέφτηκε το πλοίο, ενώ ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο και CEO της ONEX, κ. Πάνο Ξενοκώστα, τον Διαχειριστή της Star Bulk, Πέτρο Παππά, τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να καλωσορίσουμε την σε χρόνο ρεκόρ έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου μετά από χρόνια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για επισκευή, αμέσως μετά την κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο της συμφωνίας εξυγιάνσεωςμεταβιβάσεως στην εταιρεία ONEX», δήλωσε ο υπουργός κι ευχαρίστησε όσους βοήθησαν  «σ’ αυτό το μικρό θαύμα και πάνω απ’ όλα τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι θα πάρουν μετά από χρόνια το πρώτο τους Δώρο Χριστουγέννων και τον πρώτο μισθό για την επισκευή ενός πλοίου».

Ο Πρόεδρος και CEO της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες. Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μεγάλη υπερηφάνεια αποφάσισε να συμβάλει. Τα δάκρυα των εργαζομένων στην έλευση του πρώτου πλοίου στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων μετά από 5 χρόνια, μας γεμίζει έμπνευση για δημιουργία και προσπέλαση όλων των προκλήσεων ενός τόσο πολύπλοκου εθνικού εγχειρήματος».

Ο Διαχειριστής της Star Bulk,  Πέτρος Παππάς δήλωσε: «Ήθελα να συγχαρώ τρεις ομάδες ανθρώπων. Πρώτα την Κυβέρνηση, ειδικότερα τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση, διότι χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους αυτό το εγχείρημα δεν επρόκειτο ποτέ να ευοδωθεί.
Χωρίς τους εργαζόμενους, χωρίς τη βοήθεια τους δεν επρόκειτο να γίνει τίποτα ούτε πρόκειται να γίνει χωρίς τη βοήθεια τους στο μέλλον».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους στο όραμα της συνέχειας που πήρε γρήγορα σάρκα και οστά. Το σχέδιο εξυγίανσης προχωράει. Αλλάζει η σελίδα για την Ελευσίνα, που σε λίγο θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρέπει να το λέμε και αυτό».

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου δήλωσε:
«Όλοι οι εργαζόμενοι αντέξαμε για να δούμε να γίνεται πράξη αυτό
το όραμα, την επανεκκίνηση του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Το συναίσθημα που νιώθουμε είναι συγκίνηση. Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα για να περιοριστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό,...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν...

ΔΙΕΘΝΗ

Η φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων «Admiral Golovko» θα πρέπει σύντομα να γίνει μέρος του ρωσικού στόλου. Αυτό, όπως λένε στο Sputnik Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, διασφαλίζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου και της Τρίτης (7/2)...