Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Φθηνότερα τα τιμολόγια που ανακοινώνουν οι πάροχοι για τον Δεκέμβριο

Μειωμένες κατά 8% έως 10% σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να είναι οι ανταγωνιστικές χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος του Δεκεμβρίου.
Πληροφορίες από στελέχη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάνουν λόγο για τιμολόγια κοντά στα 0,35 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Με κάποιες εκπλήξεις που θέλουν για τιμές στα 0,32 ευρώ, αλλά και με το επικρατέστερο σενάριο να δείχνει τιμές από τα 0,35 έως τα 0,36 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αυτές ωστόσο, δεν θα είναι οι τελικές τιμές με τις οποίες θα χρεωθούν τα νοικοκυριά καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει και τις επιδοτήσεις. Έτσι εκτιμάται πως οι τελικές χρεώσεις θα κυμανθούν ανάμεσα στα 0,15 ευρώ με 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα, χωρίς τις έξτρα παροχές των προμηθευτών.

Σύμφωνα με παρόχους, οι μειώσεις θα ήταν μεγαλύτερες ωστόσο δύο κυβερνητικές παρεμβάσεις φρενάρουν τον ρυθμό αποκλιμάκωσης των τιμολογίων.

Η πρώτη είναι η επιβολή του τέλους των 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για τις ποσότητες φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι ηλεκτροπαραγωγοί. Οι εκτιμήσεις θέλουν πως στη λιανική αυτό σημαίνει μία επιβάρυνση της τάξης των 25 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (0,025 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στη φορολόγηση των πρόσθετων εσόδων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο Αυγούστου – Νοεμβρίου του 2022. Αναμένεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίσει και τον τρόπο και το ύψος της φορολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...