Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών φέρνει ο Σεπτέμβριος

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών έρχεται από τον Σεπτέμβριο, με τους εγγεγραμμένους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions να ανέρχονται ήδη στους 140.335.

Από τα στοιχεία της πλατφόρμας e-auction προκύπτει ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου πάνω από 3.000 πλειστηριασμοί σε ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί και για χρέη στην εφορία. Η διαδικασία αυτών των πλειστηριασμών αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι έχουν χρέη στο Δημόσιο τα οποία αγγίζουν τα 90 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιουλίου 2022.

Υπολογίζεται ότι το 83,4% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,5% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων. Επίσης 8.091 πλειστηριασμοί είναι ήδη προγραμματισμένο να διεξαχθούν από 1ης Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα εμβόλιο για τα χλαμύδια έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....