Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις με ηλικία κάτω των 62 ετών

Νέα δεδομένα θέτει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορά τα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη. Όσοι είχαν κατοχυρώσει 25ετία το 2011 ή το 2012 μπορούσαν μέχρι 31/12/2021 να πάρουν μειωμένη σύνταξη στα 56 ή στα 58 τους χρόνια.

Ακόμα από τα 25 αυτά χρόνια, θα μπορούσε κάποιος να εξαγοράσει τα 4, άρα ο χρόνος πραγματικής εργασίας μειώνονταν στα 21 χρόνια, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη. Η δυνατότητα αυτή επεκτάθηκε και στο πρώτο εξάμηνο του 2022, είπε.

  • Όμως, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε ότι από το 2022 για να πάρει κάποιος μειωμένη σύνταξη πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 62 του χρόνια.

Μειωμένη σύνταξή σημαίνει μόνο 115 ευρώ χαμηλότερη σύνταξη, διευκρίνισε. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι έχουμε διανύσει ήδη το μισό 2022 και πολλοί έχουν ήδη βγει στη σύνταξη το πρώτο εξάμηνο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου κακώς έχουν φύγει και αυτό τον γρίφο έχει τώρα να λύσει το υπουργείο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το υπουργείο ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα λέει όσοι έφυγαν ήδη, έφυγαν, οι υπόλοιποι θα βγουν στη σύνταξη στα 62 χρόνια τους. Αφορά πάνω από 300.000 υπαλλήλους, είπε.

Σε ερώτηση για την εφαρμογή από σήμερα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, είπε ότι εκεί που εφαρμόζεται οι εργαζόμενοι έχουν ήδη στα κινητά τους τη σχετική εφαρμογή για την είσοδο και έξοδο τους από τον χώρο εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...