Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Τι να προσέξετε στις αιτήσεις – Εξετάζονται διορθώσεις για τις εξαιρέσεις

Σε διορθώσεις για τυχόν αδικίες στο Fuel pass 2, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. «Περισσότεροι πολίτες θα πάρουν περισσότερα χρήματα» είπε για το νέο επίδομα βενζίνης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα κάποιων εξαιρέσεων, όπως για παράδειγμα στις κατόχους δίκυκλων μικρού κυβισμού, υπογράμμισε «πως η Κυβέρνηση θα δει τα προβλήματα και θα διορθώσει τις τυχόν αδικίες».

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας» και ειδικά για το ενδεχόμενο να ξαναδοθεί «επιταγή ακρίβειας» όπως είχε γίνει το Πάσχα, είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα πάντα εξαρτώνται από τον δημοσιονομικό χώρο που τυχόν θα υπάρξει στο μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες.

Fuel Pass: Δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις

Η κάρτα Fuel pass 2, επεκτείνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αφορά περισσότερους δικαιούχους, συνολικά 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, και έως 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί το επίδομα βενζίνης, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επίδομα βενζίνης: Τα ποσά

Άλλα χρήματα θα λάβει κάποιος με την ψηφιακή κάρτα και άλλα αυτός που θα επιλέξει να λάβει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αναλυτικά:

  • ΙΧ σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • ΙΧ σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, είπε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου. «Τα χρήματα αυτά επιδιώκουμε να τα πάρει ο κόσμος τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας θα βοηθηθεί αρχές Ιουλίου με την παροχή του 60% αναδρομικά του ρεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...