Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Ενισχυμένη επιδότηση βενζίνης για όλους – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Με το κυβερνητικό ενδιαφέρον σταθερά προσανατολισμένο στη διαρκή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις επιπτώσεις από την εισαγόμενη ακρίβεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το περίγραμμα των μέτρων για την περαιτέρω στήριξη των καταναλωτών μπροστά στο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα οποία «κλείδωσαν» στη χθεσινή διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα εξειδικευθούν σήμερα το μεσημέρι από το οικονομικό επιτελείο.

Με τη συνέχιση της στήριξης στα καύσιμα να δρομολογείται με αυξημένα ποσά επιδότησης που αναμένεται να φθάσουν τα 60-65 ευρώ, αλλά και με διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση εισοδήματος από 30.000 σε 45.000 ευρώ, το Μέγαρο Μαξίμου αποδεικνύει στην πράξη ότι κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και ότι «είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ολα τα περιθώρια

Αξιοποιεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να ανακουφίσει την ελληνική κοινωνία και στο πεδίο της ακρίβειας στα καύσιμα, σε συνέχεια της γενναίας στήριξης που έχει ήδη δρομολογηθεί στην ηλεκτρική ενέργεια, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα αναδρομικής επιστροφής του 60% της πρόσθετης αύξησης των προηγούμενων μηνών, αλλά και του επικείμενου, από 1ης Ιουλίου, νέου μηχανισμού για την εξουδετέρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Η πολιτική διαρκούς στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη χώρα μας, το εύρος της οποίας υπερβαίνει μάλιστα το αντίστοιχο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα συνοδεύεται και από εντατικούς ρυθμούς του συνολικού κυβερνητικού έργου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ένα πλούσιο νομοθετικό έργο πρέπει να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να καταστεί δυνατό να έχει γίνει πράξη το σύνολο των κυβερνητικών δεσμεύσεων μέχρι τις επόμενες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, οι εισηγήσεις για ενδεχόμενες πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και πολλοί εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει, στα τέλη του καλοκαιριού, όλα τα δεδομένα για να λάβει την απόφασή του σχετικά με το χρόνο των εκλογών.

Αξιοπιστία

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει πάντως ότι η συνέπεια λόγων και έργων συνιστά ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το κυβερνών κόμμα στην επαφή του με την κοινωνία εν όψει των επόμενων εκλογών. Η αξιοπιστία του κυβερνώντος κόμματος, όπως αυτή καταδεικνύεται από την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, βρίσκεται άλλωστε στο επίκεντρο και της επικοινωνίας των στελεχών της Ν.Δ. με τους πολίτες, στο πλαίσιο του κύκλου περιοδειών που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες με συμμετοχή και υπουργών και θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενδεικτική του πλούσιου κυβερνητικού έργου που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα είναι και η ίδια η ατζέντα του σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες επτά υπουργείων, αλλά και εισηγήσεις σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025, καθώς και για την έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, αλλά και για την αναθεώρηση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.

Τα θέματα

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα ενημερώσει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας, το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το νομοσχέδιο για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη Δημοτική Αστυνομία, τα νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, αλλά και για ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Μεταφορών το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές υποχρεώσεις μετά την Κυριακή του Θωμά...