ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς και πότε θα πάρουν το voucher για τις ψηφιακές εφαρμογές

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα χορηγείται στους δικαιούχους – μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζόμενους – χρηματική ενίσχυση με μορφή κουπονιού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

  • Τα κουπόνια ενίσχυσης θα ξεκινούν από τα 700 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 14.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft Hellas, ο σύμβουλος του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπεύθυνος για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης Θάνος Δήμας, έως τις 15 Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων μέσω της οποίας θα χορηγείται στους δικαιούχους χρηματική ενίσχυση υπό την μορφή κουπονιού, για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Τα vouchers θα αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 250 εργαζόμενους. Στόχος είναι τα διατιθέμενα χρήματα να απορροφηθούν το συντομότερο δυνατόν και στους τρεις τομείς.

  • Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων περιλαμβάνει τρεις τομείς – δράσεις:
  • Η πρώτη προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, αφορά την επιδότηση υπηρεσιών στο cloud.
  • Η δεύτερη, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Η τρίτη, ύψους 165 εκατ. ευρώ, αφορά την αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών και POS.

Πώς θα διατεθούν τα vouchers

Αναλυτικά οι τρεις τομείς – δράσεις στις οποίες θα διατεθούν τα vouchers είναι:

  1. Επιδότηση, μέσω κουπονιών αξίας από 700 ευρώ, σε ποσοστό 70% επί των επιλέξιμων δαπανών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έως 250 εργαζόμενους και ετήσια έσοδα έως 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ψηφιακών λύσεων.

Ο προϋπολογισμός αυτού του τομέα είναι 180 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση, ενώ 80 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Μέσω των κουπονιών θα χρηματοδοτείται η αγορά τυποποιημένων προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και η ενίσχυση εφαρμογών cloud, με το μέγιστο ποσό της επιδότησης να είναι 14.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, επιχειρήσεις έως 5 ατόμων θα λαμβάνουν κουπόνι συνολικής αξίας 700 ευρώ για δαπάνες 1.000 ευρώ (τα 300 ευρώ είναι ίδια κεφάλαια). Το ποσό αυτό αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων.

  1. Ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.
    Μέσω αυτού θα χρηματοδοτηθούν έργα ύψους 200.000 έως 2 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παραγωγικής ικανότητας στη χώρα με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ευρύτερη αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.
  2. Αντικατάσταση ταμειακών μηχανών και την απόσυρση τερματικών αποδοχής συναλλαγών (POS), έργο προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα κοπάδι 170 βισώνων στα βουνά Țarcu Τσάρκου) της Ρουμανίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθήκευση εκπομπών CO 2 που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version