Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση που έγινε σήμερα

Φορολοταρία: Ολοκληρώθηκε η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Μαρτίου 2022. Μάλιστα είναι η πρώτη με τα αυξημένα μπόνους.

Οι τυχεροί της φορολοταρίας είναι 556 και κερδίζουν χρηματικά έπαθλα από 1.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Αναλυτικά:

– 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

– 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

– 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

– 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η φορολοταρία έδινε 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους . Από εδώ και πέρα, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Φορολοταρία: Δείτε εδώ αν κερδίσατε

Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στη διεύθυνση www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Αν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανέναν από τους δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο – Συγκέντρωση Εισπράξεων – Πληρωμών».

Ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν να συμμετέχουν στις κληρώσεις γιατί φοβούνται για παράδειγμα την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτοί μπορούν να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση αποποίησης του επάθλου, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις κληρώσεις έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...