Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα Οδός: Αύξηση στις τιμές των διοδίων – Τι θα ισχύει από την Πρωτοχρονιά

Νέα Οδός: Οι αυξήσεις θα αφορούν τις διαδρομές Μεταμόρφωση Αττικής–Σκάρφεια Φθιώτιδας και Αντίρριο–Ιωάννινα.

Νέες αυξήσεις στα διόδια, αυτή τη φορά σε εκείνα της Νέας Οδού, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2022, οι οδηγοί θα βάλουν το χέρι στις τσέπες τους ακόμη πιο βαθιά…

Όπως ανακοίνωσε η «Νέα Οδός Α.Ε.», από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν αυξήσεις από 0.05€ έως 0.30€ και με μαύρο χρώμα, παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός μπορούν να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν τον πομποδέκτη Fast Pass Νέα Οδός και να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο νέα εκπτωτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα από τις 26 Νοεμβρίου 2021:

Το Fast Pass Νέα Οδός Frequent All 2 με το οποίο όλοι οι οδηγοί οχημάτων κατηγορίας 2 (Ι.Χ επιβατικό), κερδίζουν έκπτωση έως και 50%, ανάλογα με τη μηναία συχνότητα των διελεύσεών τους
Το Fast Pass Νέα Οδός Frequent All 3 & 4 που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών (οχήματα κατηγορίας 3 και 4 όπως πχ λεωφορεία και φορτηγά), προσφέροντας εκπτώσεις έως και 30%, ανάλογα με τη μηναία συχνότητα διελεύσεων.
Η απόκτηση του πομποδέκτη Fast Pass Νέα Οδός μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας www.fastpass.gr, της εφαρμογής MyOdos και του τμήματος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στα τηλέφωνα: (α) 22950 26900 (για τον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. δηλαδή για το τμήμα της Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από Μεταμόρφωση Αττικής ως Σκάρφεια Φθιώτιδας) και (β) 2641 306 306 (για τον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός, από Αντίρριο έως Ιωάννινα), από Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00.

Αυξήσεις και στην «Ολυμπία Οδό»
Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 τα διόδια της Ολυμπίας Οδού, βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής:

Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα.

Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ.

Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ.

Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.

Για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Η Ολυμπία Οδός δηλώνει πως επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση, στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών.

Αναπροσαρμογή στις τιμές στα διόδια του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, από την 1η του νέου έτους, όπως γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. που διαχειρίζεται τον κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Η εταιρεία, αναφέρει, ότι «με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη”, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022».

Όπως τονίζει η εταιρεία, «από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από δύο συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...