Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Ψάχνουν «επαγγελματίες» εκτελεστές – Τον δολοφόνησαν με σιγαστήρα στο όπλο

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί τους Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και συλλέγουν μαρτυρίες, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο δράστες αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πολύπειρου αστυνομικού συντάκτη. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» εκτελεστές, γι’ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σκούτερ και όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού που ενδεχομένως θα κινούσε υποψίες.

Δεν ακούσαν πυροβολισμούς οι περίοικοι

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει «επαγγελματική» εκτέλεση είναι ότι στο όπλο που χρησιμοποίησαν είναι οι δράστες πιθανότατα είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας, γι’ αυτό και κανένας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περίοικος δεν έχει αναφέρει ότι άκουσε πυροβολισμούς.

Πρόκειται δε για μία γειτονιά με έντονη κινητικότητα, καθώς υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες, ενώ συχνές είναι και οι διελεύσεις οχημάτων. Μία ακόμη πληροφορία που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες δεν φορούσε μαύρα ρούχα, αλλά χακί μπουφάν.

Με όπλο των 9mm η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Κάλυκες των 9mm συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το χώρο όπου σημειώθηκε το μεσημέρι η δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, οι δράστες πυροβόλησαν 12 φορές εναντίον του δημοσιογράφου.

Ήδη, οι πρώτοι μάρτυρες καταθέτουν στους αστυνομικούς για τα όσα είδαν, ενώ από το υπ. Προστασίας του Πολίτη επισημάνθηκε ότι ο αστυνομικός συντάκτης δεν είχε αιτηθεί προστασίας, κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δολοφόνοι του.

 

Τι ψάχνουν οι Αρχές

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Χωρίς αστυνομική προστασία

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, παρότι δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί «αιχμηρή πένα», έδειχνε να μην φοβάται για τη ζωή του. Γι’ αυτό και δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, ενώ δεν έπαιρνε και ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...