03/12/2021

Ξανά «ελεύθερη» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το δικαστήριο τερμάτισε την κηδεμονία της μετά από 13 χρόνια

Ως την «καλύτερη ημέρα που έζησε ποτέ» περιέγραψε η διάσημη τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς τον επίσημο τερματισμό της κηδεμονίας της από τον πατέρα της, μια δικαστική απόφαση που περιόριζε πολλές πλευρές της ζωής της μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Μετά από μήνες δικαστικής διαμάχης και πίεσης από το γεμάτο πάθος κίνημα #FreeBritney, η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή αν και θα συνεχιστούν οι έρευνες για τις ενέργειες του πατέρα της τραγουδίστριας και οι διαμάχες για τα νομικά έξοδα.

Η δικαστής Brenda Penny του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας του Λος Άντζελες έληξε την κηδεμονία που επιβλήθηκε το 2008, μετά τη σύντομη νοσηλεία της περφόρμερ σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη αφού ο πατέρας της τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κηδεμονίας για χρόνια, υποχώρησε στις πιέσεις των θαυμαστών, των ακτιβιστών και της ίδιας της Μπρίτνει.

Το δικαστήριο τον απομάκρυνε από τον έλεγχο των οικονομικών υποθέσεων της τραγουδίστριας τον Σεπτέμβριο και νωρίτερα αυτόν τον μήνα ζήτησε τον «άνευ όρων» τερματισμό της κηδεμονίας.

Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μια σημαντική στιγμή για το κίνημα #FreeBritney, το οποίο αναπτύχθηκε τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω της κυκλοφορίας πολύκροτων και αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ που έστρεψαν την προσοχή στην κηδεμονία και στον έλεγχο που ασκούσε ο πατέρας της στην τραγουδίστρια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι φαν της τραγουδίστριας βγήκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες πανηγυρίζοντας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε την κορύφωση μίας τεταμένης νομικής διαμάχης που ξεκίνησε τον Ιούνιο, όταν η Britney Spears έλυσε τη σιωπή της ενώπιον του δικαστηρίου, όπου χαρακτήρισε «καταχρηστική» την κηδεμονία και ανέφερε ότι «θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω».

Στο πλαίσιο της κηδεμονίας, η 39χρονη καλλιτέχνης δεν μπορούσε να έχει κανέναν όλο στα οικονομικά της, να βλέπει τα παιδιά της, να ξαναπαντρευτεί ή να μείνει πάλι έγκυος.