23/09/2021

Ποια είναι η πλουσιότερη μουσικός του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes

Το περιοδικό Forbes, που καταγράφει και δημοσιοποιεί στοιχεία για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αποκάλυψε ποια είναι η πλουσιότερη μουσικός παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, η τραγουδίστρια που κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου δεν είναι άλλη από την Ριάννα. Η 33χρονη ποπ σταρ φαίνεται πως διαθέτει μια περιουσία που ανέρχεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την τοποθετεί, επιπλέον, στη δεύτερη θέση την λίστας των πλουσιότερων γυναικών της βιομηχανίας της διασκέδασης, πίσω από την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της Ριάννα, του «Anti», ο οποίος κυκλοφόρησε το 2016 και παρέμεινε στα τσαρτς του Billboard επί 63 ολόκληρες εβδομάδες. Παρόλο που δεν είναι πλέον το ίδιο ενεργή, όσον αφορά την μουσική της καριέρα, η Ριάννα αφιερώνει τον χρόνο της σε μια άλλη, ιδιαίτερα προσοδοφόρα δραστηριότητα: Την ενασχόληση με την σειρά καλλυντικών της, Fenty Beauty (το πλήρες όνομα της σταρ είναι Robyn Rihanna Fenty) και την σειρά εσωρούχων της, Savage x Fenty.

Το Forbes υπολογίζει πως η συνολική αξία της Fenty Beauty ανέρχεται στα 2,8 δις δολάρια. Το 2018, η σειρά καλλυντικών κατέγραψε έσοδα που ξεπερνούσαν τα 550 δολάρια, περισσότερα, δηλαδή, από τα έσοδα της σειράς καλλυντικών της Κιμ Καρντάσιαν (KKW Beauty), της σειράς της Κάιλι Τζένερ (Kylie Cosmetics) και της Τζέσικα Άλμπα (Honest Company).

Μιλώντας στο Forbes, η σύμβουλος επιχειρήσεων, Σάννον Κόιν, απέδωσε την επιτυχία της Ριάννα και των εταιρειών της στο γεγονός ότι απευθύνθηκαν, εξαρχής, σε γυναίκες κάθε χρώματος δέρματος, μεγέθους και σωματοτύπου. Η εταιρεία εσωρούχων της Ριάννα, Savage x Fenty, είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο έσοδα ύψους 115 εκατ. δολαρίων. Στην Ριάννα ανήκει το 30% της εταιρείας, ενώ μεγαλομέτοχοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton Moët Hennessy, Μπερνάρ Αρνό και ο πασίγνωστος ράπερ, Jay-Z.