Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

«Necker Island»: O παράδεισος του Ρίτσαρντ Μπράνσον δέχεται ξανά επισκέπτες

Το «Necker Island» είναι ένα νησί 30 στρεμμάτων στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και ανήκει στον Ρίτσαρντ Μπράνσον πρόεδρο της Virgin Group, από το 1978. Ήταν μόλις 28 ετών όταν το αγόρασε και για χρόνια ήταν ο προσωπικός του παράδεισος.

«Προσποιούμουν ότι ήθελα να αγοράσω ένα νησί και ο κτηματομεσίτης με έβαλε σ’ ένα ελικόπτερο και πήγαμε για σαββατοκύριακο», λέει o Ρίτσαρντ στον ιστότοπο του Necker Island. «Είδα αυτό το όμορφο νησί από ψηλά και έκανα μία γελοία προσφορά. Μετά από περίπου ένα χρόνο μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς [να αγοράσει το νησί] και αν αυξήσω την προσφορά στα 120.000 δολάρια, θα μπορούσα να το αγοράσω».

Όταν το αγόρασε ήταν ακατοίκητο. «Στο νησί δεν υπήρχε τίποτα. Οι μόνοι κάτοικοι που έμεναν πριν από πολλά χρόνια ήταν οι Ινδοί της Καραϊβικής» είπε. Και συνέχισε: «Ευτυχώς, η δισκογραφική μου εταιρεία έγινε η πιο επιτυχημένη ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο και τα επόμενα χρόνια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τους πόρους για να γίνει αυτό που είναι σήμερα».

Μετά από αρκετά χρόνια και επενδύοντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια το μετέτρεψε σε έναν επίγειο παράδεισο, αλλά και βιότοπο σπάνιων ειδών, δημιουργώντας ένα υπερπολυτελές θέρετρο. Παρά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε αυτό από τυφώνες, το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι επισκέπτες.

«Το “Necker Island” είναι το σπίτι μου και το αγαπημένο μου κρησφύγετο», γράφει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στην ιστοσελίδα του νησιού. «Σας προσκαλώ να εξερευνήσετε αυτόν τον ειδυλλιακό νησιώτικο παράδεισο οι ίδιοι και να εμπνευστείτε από την ομορφιά του».

Το κόστος είναι περίπου 3.500 λίρες Αγγλίας ανά διανυκτέρευση και το νησί μπορεί να φιλοξενήσει λίγα άτομα.

Το νησί έχει γνωρίσει διάσημους επισκέπτες με την πάροδο των ετών. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και οι νεαροί πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι ήρθαν στο νησί για να αποφύγουν τους παπαράτσι στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Τόνι Μπλερ, η Κέιτ Γουίνσλετ, η Μαράια Κάρεϊ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, είναι μερικοί από τους επισκέπτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...