08/12/2021

Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Εκτός καστ της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» – Ποια την αντικαθιστά

H σπουδαία ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ δεν θα συμμετέχει τελικά στην ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», για προσωπικούς της λόγους, και η εταιρεία παραγωγής Tanweer ανακοίνωσε την αντικαταστάτριά της.

«Εκ μέρους της Tanweer Productions, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η guest star Βανέσα Ρεντγκρέιβ, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει αυτό το διάστημα και συνεπώς να ανταποκριθεί στη συμμετοχή της στην ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη και στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη.

Ως εκ τούτου, η παραγωγή προχώρησε σε συμφωνία για τον ρόλο αυτό, με την Τζέιν Λαποτέρ, γνωστή σε όλους μας από τις δημοφιλείς σειρές “The Crown” και “Downton Abbey”, την οποία και καλωσορίζουμε στο cast της ταινίας».

Η παραγωγή της ταινίας είναι μία φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά με ελληνική υπογραφή και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια. Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδου, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Special guest stars: Τζέιν Λαποτέρ, Σούζαν Χάμσαϊρ και Ρούπερτ Γκρέιβς.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.