Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Cinobo: Σειρές, πρεμιέρες και ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσετε τον Απρίλιο

5 σημαντικές πρεμιέρες, σειρές και ντοκιμαντέρ, για όλα τα γούστα, στο Cinobo τον Απρίλιο.

Ένα διεθνές online φεστιβάλ, μια ξεκαρδιστική σειρά και πέντε ξεχωριστές πρεμιέρες έρχονται τον Απρίλιο στο Cinobo και υπόσχονται πολλές ώρες ψυχαγωγίας.

Το Arkadiko Film Festival αποτελεί μία πρωτοπόρα πρωτοβουλία: οι τρεις κορυφαίες ανεξάρτητες Ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες, CINOBO, FILMIN και MYMOVIES, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού φεστιβάλ με ευρωπαϊκό πρόσημο.

Όλο τον Απρίλιο (1-30/4) το σινεφίλ κοινό από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα έχει πρόσβαση σε ένα online φεστιβαλικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 12 μεγάλου μήκους ταινίες, συνδυάζοντας έξι σύγχρονους τίτλους με έξι κλασικούς. Μέσα από τα double bills διαμορφώνεται ένας διάλογος πάνω σε σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ οι έξι πρεμιέρες θα διαγωνιστούν για το βραβείο κοινού.

Παράλληλα, το φετινό Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 20 Days in Mariupol κάνει πρεμιέρα στο Cinobo και μας μεταφέρει στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, λίγες μέρες μετά την ρωσική εισβολή. Μια συγκλονιστική καταγραφή όσων έζησε το τελευταίο δημοσιογραφικό συνεργείο που βρέθηκε στο επίκεντρο του πολέμου, η οποία συγκίνησε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

Από σειρές, το ανατρεπτικό κωμικό θρίλερ Am I Being Unreasonable? του BBC ανατρέπει ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα για την γυναικεία φιλία στην μικρή οθόνη.

Ακόμη, στο Cinobo έρχονται και οι The Callas. Το indie μουσικό και εικαστικό δίδυμο των Λάκη και Άρη Ιωνά, παρουσιάζει τέσσερις ταινίες στις οποίες αποτυπώνεται η δική τους ξεχωριστή ματιά για τη ζωή.

Σειρές

Am I Being Unreasonable? / Τζόνι Κάμπελ

Η Νικ θρηνεί μια απώλεια που δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν, ενώ έχει παραμείνει κολλημένη σε έναν καταθλιπτικό γάμο. Μόνο ο γιος της, ο Όλι, τον οποίο λατρεύει, την κρατά στα λογικά της. Αλλά όταν η Τζεν φτάνει στην πόλη, η Νικ αναγνωρίζει σε εκείνη μια αδερφή ψυχή και η ζωή της φωτίζεται από γέλια και χαρές. Όμως η Τζεν έχει κι εκείνη το δικό της καλά κρυμμένο μυστικό.

Διαθέσιμη από 1 Απριλίου στο Cinobo.

Cinobo Πρεμιέρες

20 Μέρες στη Μαριούπολη (20 Days in Mariupol) / Μστίσλαβ Τσέρνοφ

Μια ομάδα Ουκρανών δημοσιογράφων βρίσκεται παγιδευμένη στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης λίγες ώρες μετά την ρωσική εισβολή, και καταγράφει τις πιο καθοριστικές εικόνες του πολέμου. Μια ζωντανή, τρομακτική αφήγηση των πολιτών, η οποία βραβεύτηκε με Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2024.

Στις 16 Απριλίου στο Cinobo.

Έρχονται στο Cinobo

Lustlands / Λάκης και Άρης Ιωνάς

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο των Callas είναι ένα απολαυστικό πείραμα πάνω στο καυτό ελληνικό καλοκαίρι, χωρίς καμιά διάθεση σοβαροφάνειας.

Στις 19 Απριλίου στο Cinobo.

The Great Eastern / Λάκης και Άρης Ιωνάς

Εμπνευσμένοι από τον Μεγάλο Ανατολικό του Ανδρέα Εμπειρίκου και με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Ύδρας, οι Callas μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι σε αναζήτηση μιας ουτοπίας με όχημα τη φιλία, τον έρωτα και το πάθος.

Στις 19 Απριλίου στο Cinobo.

Sick / Λάκης και Άρης Ιωνάς

Ένα πειραματικό, χειροποίητο φιλμ, φτιαγμένο με κινητά κατά την διάρκεια της καραντίνας σε Αθήνα και Λος Άντζελες. Ποιητικό, ίντερνετ ρομάντσο για την απομόνωση, την ενατένιση ταβανιών και τα υπαρξιακά προβλήματα που αναβλύζουν από τα ευθεία ή τα κυκλικά γαριδάκια.

Στις 19 Απριλίου στο Cinobo.

Mets / Λάκης και Άρης Ιωνάς

«Το βράδυ, στο Παγκράτι» μια νέα ζωή ξεκινά από τα απομεινάρια μιας καθημερινής ανίας που ούτε η πανδημία δεν μπόρεσε να ανακόψει. Το ερωτικό γράμμα των Callas στη γειτονιά τους, το Μετς, ψάχνει το αντίδοτο στην αστική μοναξιά.

Στις 19 Απριλίου στο Cinobo.

Πηγή: zappit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ίος που προβάλλεται ως ένας από τους διεθνείς προορισμούς που θα κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η θωράκιση που προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα κράτος-μέλος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, περιγράφηκαν διεξοδικά κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» του Μουσείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Tην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού που μετά την επικράτησή του με 2 – 0 απέκλεισε την Άστον Βίλα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του...