Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Οι αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκιά που οδήγησαν στον θάνατο

Η αισθητική χειρουργική μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο για τους πλούσιους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι φθηνές αισθητικές επεμβάσεις στο εξωτερικό έχουν γίνει όλο και πιο δελεαστικές για χιλιάδες Βρετανούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Mirror.

Κάποιοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους με νέα δόντια, μαλλιά και στήθος ή γλουτούς, αλλά ορισμένοι δεν επιστρέφουν καθόλου. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS) εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό από τη Βρετανία για πλαστική επέμβαση, σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε 4 χρόνια, με 248.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να το επιλέγουν το 2019, σε σύγκριση με 120.000 το 2015.

Πού οφείλεται η αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων στο εξωτερικό

Η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) δήλωσε πέρυσι ότι πιστεύει πως η ξαφνική αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στο εξωτερικό είναι αποτέλεσμα του «Zoom Boom», το οποίο περιγράφει πώς οι Βρετανοί απέκτησαν μεγαλύτερη συνείδηση της εμφάνισής τους αφότου έβλεπαν τον εαυτό τους στην οθόνη όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Τουρκία, έχει γίνει προσιτή στις αισθητικές επεμβάσεις, καθώς οι κλινικές εκεί χρεώνουν λιγότερα για τις υπηρεσίες τους, λόγω το ότι τα ενοίκια και τα έξοδα των ιατρικών εγκαταστάσεων είναι πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Κι ενώ η ίδια ακριβώς χειρουργική επέμβαση μπορεί να κοστίζει περίπου 7.000 λίρες στις ιδιωτικές κλινικές του Ηνωμένου Βασιλείου, στην Τουρκία το κόστος πέφτει κατά 30%-70%.

Σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, η χειρουργική επέμβαση γαστρικού μανικιού -η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας ζώνης σιλικόνης γύρω από το στομάχι, ώστε να νιώθεις πιο χορτάτος νωρίτερα- κοστίζει 8.000 έως 10.000 λίρες, αλλά στην Τουρκία μπορεί να είναι μόλις 2.500 λίρες.

Μια ρινοπλαστική στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κοστίσει περίπου 4.000 έως 7.000 λίρες, αλλά στην Τουρκία μπορεί να κοστίσει από 3.000 λίρες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και του ξενοδοχείου. Το κόστος της λιποαναρρόφησης στην Τουρκία μπορεί να ανέλθει σε περίπου 1.500 έως 3.000 λίρες, σε σύγκριση με τις τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο από 5.000 έως 12.000 λίρες.

Πιο συγκεκριμένα, μια 26χρονη γυναίκα δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ όταν ανακάλυψε πως ενώ είχε ταξιδέψει για μια επέμβαση στο εξωτερικό, κατέληξε με λίφτινγκ προσώπου που δεν ζήτησε ποτέ. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία για μεταμόσχευση μαλλιών και την επόμενη ημέρα τού δόθηκε ειδική προσφορά για χειρουργική επέμβαση στα βλέφαρα, η οποία οδήγησε σε επιπλοκές.

Ασθενείς έχουν καταλήξει να επιστρέφουν από την Τουρκία μόνο και μόνο για να χρειαστούν τελικά θεραπεία από το NHS, με προβλήματα που κυμαίνονται από πληγές που στάζουν μέχρι απειλητική για τη ζωή σηψαιμία.

25 θάνατοι μέσα σε τρία χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

05/02/2024
|
10:46

Survivor spoiler: Ποιος βγαίνει απόψε στον «τάκο» – Αυτός θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος

 

H 20χρονη Μόργκαν Ριμπέιρο, η οποία επί χρόνια δεχόταν bullying για το βάρος της, πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στην Τουρκία. Αρρώστησε στο αεροπλάνο καθώς επέστρεφε στην πατρίδα της με τον σύντροφό της Τζέιμι Μπρούστερ.

Μετά την επέμβαση στις 5 Ιανουαρίου, αρρώστησε από σηπτικό σοκ στο αεροπλάνο της επιστροφής και η πτήση έπρεπε να εκτραπεί προς το Βελιγράδι της Σερβίας, όπου πέθανε. Η μητέρα της, Έριν Γκίμπσον, δεν είχε ιδέα ότι η Μόργκαν θα πήγαινε στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση. Οι γιατροί στη Σερβία ήταν αυτοί που είπαν στον σύντροφό της ότι το λεπτό έντερο της Μόργκαν είχε κοπεί.

Το τραγικό τέλος της ζωής της έρχεται μετά τον θάνατο της Σόφι Χαντ, η οποία ειναι μητέρα δύο παιδιών, από το Νορθάμπτον, πέθανε τον Μάρτιο του 2022 αφού ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για λιποαναρρόφηση και κοιλιοπλαστική. Δύο ημέρες μετά την επέμβαση η 34χρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η Melissa Kerr ήταν μία ακόμη, η οποία πέθανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο σε ηλικία 31 ετών το 2019 μετά από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών. Ένας ιατροδικαστής εξέφρασε ανησυχίες ότι η ίδια και άλλοι δεν είχαν λάβει επαρκείς πληροφορίες πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι θηλές της άρχισαν να στάζουν και, σύμφωνα με συγγενή της, οι χειρουργοί αφαίρεσαν πολύ δέρμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος και να «νεκρώσει» το στήθος της.

Σύμφωνα με την ασθενή, στο πακέτο περιλαμβάνονταν και διερμηνέας, ωστόσο αναγκάστηκε να βασιστεί στο Google Translate μόλις βρέθηκε στο νοσοκομείο χωρίς αγγλόφωνους γιατρούς. Ισχυρίζεται επίσης πως μόνο αφού μίλησαν με τη βρετανική πρεσβεία, της δόθηκαν αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, ωστόσο η υγεία της δεν βελτιώθηκε.

Η δημοφιλής αισθητική επέμβαση για την οποία οι Βρετανοί σπεύδουν στην Τουρκία είναι οι θήκες για λαμπερό χαμόγελο, κάτι που ονομάζεται πλέον «δόντια Τουρκίας». Αμέτρητα άτομα με την ελπίδα για χολιγουντιανό χαμόγελο έχουν μείνει με «δόντια καρχαρία».

Ο 32χρονος Τζέιντ Τούσινγκαμ και η σύντροφός της η 30χρονη Κέλι Τούσινγκαμ ταξίδεψαν στην Αττάλεια, τον Σεπτέμβριο του 2022, για να αποκτήσουν ολόλευκα δόντια, αφού παρασύρθηκαν από τις φθηνότερες τιμές.

Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, άρχισε να παρουσιάζει αιμορραγία και «απαίσια αναπνοή». Ισχυρίζεται επίσης ότι το στόμα του άρχισε να βγάζει πύον.

Αποφάσισε λοιπόν να επισκεφθεί έναν οδοντίατρο στο Μάντσεστερ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως είχε ένα απόστημα και πως είχε προκληθεί μόλυνση. Σύμφωνα πάντα με το μοντέλο, ο οδοντίατρος του είπε ότι τα δόντια του ήταν «χάλια» και πως θα του κόστιζε έως και 20.000 λίρες για να τα φτιάξει.

Περιγράφοντας την ιστορία του είπε: «Όταν έβγαλαν τις θήκες, είδα ότι είχαν τροχίσει τα δόντια μου πάρα πολύ. Έμοιαζα με καρχαρία. Ήταν σαν κάτι που βγήκε από ταινία τρόμου».

Προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους ταξιδιώτες σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό στην Τουρκία.

«Το επίπεδο των ιατρικών εγκαταστάσεων και των διαθέσιμων θεραπειών μπορεί να διαφέρει σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει η ιστοσελίδα τους. «Γνωρίζουμε για περισσότερους από 25 Βρετανούς υπηκόους που έχουν πεθάνει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019 μετά από ιατρικές επεμβάσεις. Υπήρξαν αναφορές για μια επιδημία αλλαντίασης που συνδέεται με θεραπείες απώλειας βάρους που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη τον Φεβρουάριο του 2023».

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...