Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

«Στο σφυρί» κουστούμια και έπιπλα από τη σειρά «The Crown»

Αντικείμενα και έπιπλα από τα σκηνικά και κοστούμια συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου του λεγόμενου φορέματος “εκδίκησης” της πριγκίπισσας Νταϊάνα από την τηλεοπτική σειρά «The Crown» πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία.

Το αντίγραφο της πρόσοψης και της εξώπορτας της κατοικίας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, (Ντάουνινγκ Στριτ 10) πωλείται στη δημοπρασία του οίκου Bonhams με εκτιμώμενη τιμή 20.000-30.000 αγγλικών λιρών μαζί με το ομοίωμα της διάσημης πύλης από σφυρήλατο σίδερο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η τιμή πώλησης του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6.000 – 8.000 αγγλικές λίρες.

«Στο σφυρί» κουστούμια και έπιπλα από τη σειρά «The Crown»

 

«Τα εμβληματικά κοστούμια, τα αντικείμενα και τα σκηνικά από το «The Crown» έχουν μελετηθεί εκτενώς και δημιουργούνται με πραγματικά εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια από τεχνίτες. Είναι μία απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσετε αντικείμενα από τη σειρά-σημείο αναφοράς και επίσης ό,τι πιο κοντινό μπορεί κάποιος να αποκτήσει στο πραγματικό – είτε είναι η πρόσοψη της Ντάουνινγκ Στριτ 10 είτε το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα» ανέφερε ο Τσάρλι Τόμας, διευθυντής του ομίλου Bonhams στο Ηνωμένο Βασίλειο για πωλήσεις ακινήτων και ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2024 στην έδρα του οίκου δημοπρασιών στο Λονδίνο και διαδικτυακά από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Έκθεση με σκηνικά, κοστούμια και αντικείμενα θα περιοδεύσει στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν από τη δημοπρασία, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός προγράμματος υποτροφιών στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σχολή ήταν μέρος της ιστορίας του «The Crown» από την αρχή, με πολλούς από τους απόφοιτούς της να συνεισφέρουν στην παραγωγή της σειράς όλα αυτά τα χρόνια.

«The Crown»: Οργή από κριτικούς και κοινό για τα πρώτα επεισόδια της τελευταίας σεζόν

Εδώ και ένα 24ώρο, στο Netflix, έχουν ανέβει τα πρώτα 4 επεισόδια του 6ου και τελευταίου κύκλου της πολυσυζητημένης σειράς «The Crown».

Η παραγωγή, που αφηγείται την ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έχει προκαλέσει με τα νέα επεισόδια την οργή των φανατικών της πριγκίπισσας Νταϊάνα που υποδύεται η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι.

Ο λόγος είναι ότι η αδικοχαμένη Νταϊάνα εμφανίζεται ως φάντασμα να μιλά τόσο με τον Κάρολο, όσο και με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Το κόσμημα του Netflix φτάνει σε αδιέξοδο καθώς η νέα σεζόν στοιχειώνεται από το παράξενο φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα», δήλωσε η κριτικός της Telegraph Ανίτα Σάιν.

«Η μυθοπλασία μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει να καταλάβουμε τα γεγονότα όμως δεν θα έπρεπε να τα αλλάζει. Φαντάζονται πράγματα και τα μετατρέπουν σε γεγονότα», δήλωσε ο βασιλικός ιστορικός Ούγκο Βίκερς.

«Πιστεύω ότι η πριγκίπισσα δεν είχε την σωστή εκπροσώπηση ούτε ερμηνεία κατά την διάρκεια της ζωής της και αυτό γίνεται και τώρα, με “το στέμμα”. Δεν είναι η πραγματική Νταϊάνα. Η πραγματική Νταϊάνα που εγώ ήξερα ήταν μαχήτρια», ανέφερε ο  Πολ Μπάρελ, ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα.

«Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι το The Crown απεικονίζει τη ζωή της Νταϊάνα και εκμεταλλεύεται τη μνήμη της, λέει πολλά», έχει σχολιάσει η βασιλική βιογράφος, Ίνγκριντ Σιουάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης έστειλε με το Πασχάλιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενδοοικογενειακή βία και τους πολέμους. Ο Αρχιεπίσκοπος...