Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Ζιμπάμπουε: Σάλος για μοντέλο στο διαγωνισμό Miss Universe

Σάλο προκάλεσε η ανάδειξη της Brooke Bruk-Jackson σε «Μις Ζιμπάμπουε» επειδή είναι λευκή και όχι μαύρη.

Σάλος έχει προκληθεί στη Ζιμπάμπουε από το γεγονός ότι στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς νικήτρια αναδείχθηκε η Brooke Bruk-Jackson, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα καλλιστεία «Miss Universe 2023».

Ζιμπάμπουε: Σάλος για το λευκό μοντέλο στο διαγωνισμό Miss Universe

Είναι η πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια που η Ζιμπάμπουε θα συμμετέχει στον διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Universe» και η επιλογή της Brooke Bruk-Jackson για την εκπροσώπηση της χώρας έβαλε «φωτιά» στα social media δεδομένου ότι δεν είναι μαύρη.

Οι χρήστες εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους και τόνισαν ότι «δεν είναι δυνατό» να κερδίζει μια λευκή γυναίκα στα καλλιστεία όταν οι λευκοί αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε.

View this post on Instagram

A post shared by MISSUUPDATES (@missuupdates)

 

«Τόσο απογοητευτικό να βλέπω αυτούς τους αποικιστές να εκπροσωπούν μια αφρικανική χώρα», «Οι πρόγονοί μου γυρνάνε πλευρό στους τάφους τους!», «Αυτό είναι λυπηρό και αηδιαστικό, πρέπει κυριολεκτικά να είναι το πρόσωπο των πάντων;» είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τα σχόλια που έγιναν στα social media.

Μάλιστα, κάποιοι δεν ενοχλήθηκαν μόνο από το γεγονός ότι νικήτρια βγήκε μία λευκή γυναίκα, αλλά και από το γεγονός ότι θεωρούσαν πως οι μαύρες αντίπαλές της ήταν πολύ πιο όμορφες.

Το μήνυμα που έστειλε η Brooke Bruk-Jackson

Από πλευράς της η Brooke Bruk-Jackson, σε ανάρτησή της στο Instagram μετά τη νίκη της, δεν έκρυψε τη χαρά της και υποσχέθηκε να βγάλει τη χώρα ασπροπρόσωπη.

 

«Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη. Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς για τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας. Ο Θεός είναι καλός!

Κέρδισα αυτό το στέμμα για την όμορφη χώρα μας, για να αγαπήσω και να υπηρετήσω τον λαό μας, να εκπροσωπήσω τη Ζιμπάμπουε διεθνώς και να δείξω στον κόσμο τη μοναδικότητα της Ζιμπάμπουε και των κατοίκων της Ζιμπάμπουε.

Θέλω να γίνω παράδειγμα χάρης, κατανόησης και έμπνευσης για τη νεολαία της Ζιμπάμπουε, να εμφυσήσω την αλληλεγγύη της κοινότητας και να ξέρετε ότι μαζί είμαστε δυνατοί και οτιδήποτε στη ζωή είναι εφικτό», έγραψε το 21χρονο μοντέλο, το οποίο, όμως, «κλείδωσε» τα σχόλια στη συγκεκριμένη ανάρτηση μετά από τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ, επισκέφθηκε νησίδες και νησιά του Αν....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ταξιδεύουν οι περισσότεροι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα,...