Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς την τίμησε η βασιλική οικογένεια

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε, από την 8η Σεπτεμβρίου 2022 όπου έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ. Η οικογένειά της τήν τίμησε με διακριτικότητα, με τα μηνύματα και τα λόγια αγάπης να πρωταγωνιστούν.

Ο γιος της και βασιλιάς πλέον, Κάρολος, σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του παλατιού στο Instagram, ακούγεται να λέει: «Θυμόμαστε με μεγάλη στοργή τη μακρόχρονη ζωή της, την αφοσίωσή της στο καθήκον και πόσα πολλά σήμαινε για εμάς».

«Είμαι βαθιά ευγνώμων, επίσης, για την αγάπη και την υποστήριξη που δείξατε στη σύζυγό μου και σε μένα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε ο Κάρολος.

 

«Σήμερα θυμόμαστε την εξαιρετική ζωή και την κληρονομιά της Αείμνηστης Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Λείπεις σε όλους μας», έγραψαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram προκειμένου να τιμήσουν τη γιαγιά τους που έφυγε από τη ζωή.

 

Βασίλισσα Ελισάβετ – Ο πρίγκιπας Χάρι συγκινεί 

Ο πρίγκιπας Χάρι απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ την παραμονή της πρώτης επετείου από τον θάνατό της, στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών βραβείων WellChild στο Λονδίνο. «Όπως γνωρίζετε, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στα βραβεία πέρυσι, καθώς η γιαγιά μου πέθανε. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, θα ήταν το πρώτο άτομο που θα επέμενε να είμαι μαζί σας, αντί να πάω σε αυτήν, και γι’ αυτό ακριβώς ξέρω, ακριβώς ένα χρόνο μετά, μας κοιτάζει όλους απόψε».

Ο πρίγκιπας Χάρι εθεάθη, επίσης, την Παρασκευή να φεύγει από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

 

Βασίλισσα Ελίσάβετ – Οι εκδηλώσεις

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας συμμετείχαν στη λειτουργία που έλαβε χώρα στην εκκλησία St Davids, στη Δυτική Ουαλία.

Η εκδήλωση τίμησε συνολικά τη ζωή και το έργο της αείμνηστης βασίλισσας ενώ μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον τραγούδησαν το «Thou knowest, Lord» το οποίο είχε ακουστεί και στην κηδεία της μονάρχη. Οι προσευχές μάλιστα που ακούστηκαν ήταν και στα αγγλικά και στα ουαλικά.

Η Κάθριν Μίντλετον κρατούσε ένα μπουκέτο με λευκά τριαντάφυλλα ενώ ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή ήταν όταν τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της κοντοστάθηκαν μπροστά από τη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, με τη σειρά τους, παρακολούθησαν μια ιδιωτική εκκλησιαστική λειτουργία στο Crathie Kirk κοντά στο κτήμα Balmoral.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...