Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Τέιλορ Σουίφτ: Οι θαυμαστές της προκάλεσαν…σεισμό 2,3 Ρίχτερ!

Οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ συνέβαλαν στην πρόκληση σεισμικής δραστηριότητας, ισοδύναμης με σεισμό 2,3 Ρίχτερ, στις συναυλίες της τραγουδίστριας στο Lumen Field του Σιάτλ.

Η σεισμολόγος Jackie Caplan-Auerbach, η οποία εργάζεται ως καθηγήτρια γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσιγκτον, μίλησε στο CNN για καταγεγραμμένη σεισμική δραστηριότητα, που δημιουργήθηκε στις συναυλίες της Σουίφτ στο Σιάτλ.

Τα σόου έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ στο Σιάτλ που δημιουργήθηκε από Αμερικανούς οπαδούς του ποδοσφαίρου που γιόρταζαν το touchdown του Marshawn Lynch για τους Seattle Seahawks, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αμερικανικού φούτμπολ εναντίον των New Orleans Saints, το 2011. Ο σεισμός εκείνος είχε γίνει γνωστός ως «Beast Quake», ενώ αυτός της Τέιλορ Σουίφτ πήρε το όνομα «Swift Quake».

Η Caplan-Auerbach είπε:

«Μελέτησα τα δεδομένα και από τις δύο νύχτες της συναυλίας και γρήγορα παρατήρησα ότι είχαμε σαφώς το ίδιο μοτίβο σημάτων. Αν τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο, είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Παρόλο που η διαφορά μεγέθους μεταξύ του Beast Quake και του Swift Quake είναι μόνο 0,3, η Caplan-Auerbach είπε ότι «η δόνηση στον Swift Quake ήταν διπλάσια από αυτήν του Beast Quake».

Όπως επεσήμανε, «η κύρια διαφορά είναι η διάρκεια της ανακίνησης. Η επευφημία μετά από ένα touchdown διαρκεί για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά τελικά σβήνει. Είναι πολύ πιο τυχαίο από μια συναυλία. Για την Τέιλορ Σουίφτ, συνέλεξα περίπου 10 ώρες δεδομένων όπου ο ρυθμός έλεγχε τη συμπεριφορά. Η μουσική, τα ηχεία, ο ρυθμός. Όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί στο έδαφος και να το ταρακουνήσει».

Οι συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Σιάτλ είχαν συνολικά 144.000 θεατές σε δύο νύχτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW M4 CS ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία εμπλουτίζοντάς τα με άφθονο συναίσθημα....

ΔΙΕΘΝΗ

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη σχέδιο «ρύθμισης» που θα επιτρέπει την απέλαση με ταχείες διαδικασίες προσώπων που έχουν...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, περιγράφηκαν διεξοδικά κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» του Μουσείου...