Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Μαντόνα: Η βασίλισσα της ποπ χάνει το… στέμμα της – Ελεύθερος Τύπος

Μαντόνα: Την αποκαλούν «βασίλισσα της ποπ» καθώς για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στην ποπ μουσική, οι δίσκοι της πούλαγαν κατά δεκάδες εκατομμύρια, οι στιλιστικές της επιλογές υιοθετούνταν την ίδια στιγμή από εκατομμύρια οπαδούς της και η ατζέντα που προωθούσε, μέσα από τη δουλειά της, για τα δικαιώματα των γκέι και των μειονοτήτων, έχει γίνει πλέον κεντρική συζήτηση στο δημόσιο διάλογο.
Ομως τα τελευταία χρόνια κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει και πολύ καλά στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» με αποκορύφωμα την πρόσφατη σοβαρή ασθένειά της, την παραμονή της επί ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Νέα Υόρκη και την ακύρωση της επερχόμενης παγκόσμιας περιοδείας της που θα ξεκινούσε στις 15 Ιουλίου. Ο λόγος φυσικά για τη Μαντόνα, που στα 64 της χρόνια δημιουργεί περισσότερες απορίες και ερωτηματικά από όσα θα έπρεπε με κάθε δημόσια εμφάνισή της.Οπως έγινε γνωστό, η Μαντόνα βρέθηκε αναίσθητη στο πάτωμα του σπιτιού της στο Μανχάταν το περασμένο Σάββατο και εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Νέας Υόρκης με σοβαρή βακτηριακή μόλυνση. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες της ανησύχησαν έντονα για την κατάσταση της υγείας της και μετά από ανακοίνωση του μάνατζέρ της, έγινε γνωστό ότι η παγκόσμια περιοδεία της που θα ξεκινούσε στις 15 Ιουλίου αναβλήθηκε. Σύμφωνα με τον μάνατζέρ της, η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται, αλλά θα χρειασθεί να μείνει ακόμα μερικές μέρες υπό ιατρική παρακολούθηση.

Την προηγούμενη φορά που η Μαντόνα απασχόλησε τον Τύπο ήταν για να γίνει γνωστό ότι η ταινία για τη ζωή της που θα γυριζόταν υπό την επίβλεψη της ίδιας, «παγώνει», ενώ λίγο νωρίτερα, στα τέλη του 2020, μάθαμε ότι η «βασίλισσα της ποπ» έκανε εγχείρηση στο ισχίο μετά από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας της, «Madame X». «Πώς θα ξαναβρώ τη φόρμα μου; Το μυστικό είναι στο μυαλό. Λέγεται θέληση. Λέγεται “κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει”. Και ο τρόπος που θα επανέλθω σε φόρμα είναι να μην πιστεύω στα όρια», έλεγε τότε για τη μετεγχειργητική περίοδο που περνούσε.

Μαντόνα: Οι επεμβάσεις και το νέο πρόσωπο

Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα αμέτρητα σχόλια που προκαλούσε το τελευταίο διάστημα με τις αναρτήσεις της στο Instagram και τις δημόσιες εμφανίσεις της. Η Μαντόνα είναι πλέον σκιά του εαυτού της και δεν θυμίζει σε τίποτα ακόμα και τη γυναίκα που βλέπαμε την προηγούμενη δεκαετία. Αρνούμενη να συμβιβασθεί με το πέρασμα των χρόνων και το βάρος που συσσωρεύεται πάνω στους ώμους όλων μας μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, η Μαντόνα προσέφυγε σε μια σειρά από επεμβάσεις-παρεμβάσεις στο πρόσωπό της, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σταματήσει το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η εικόνα μιας γυναίκας που σίγουρα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακριβώς σκεφτόταν όταν έκανε όλες αυτές τις επιλογές.

Ασφαλώς και είναι αποκλειστικό δικαίωμά της να διαχειρίζεται όπως εκείνη επιθυμεί την εικόνα της και το σώμα της, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα λέγαμε ότι τη δικαιώνει. Και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με μια ακόμα απόπειρα πρόκλησης όπως εκείνες που έκανε εύστοχα σε περασμένες δεκαετίες και ξεσήκωνε τις αντιδράσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της κοινωνίας.

Μαντόνα: Η μουσική… αγνοείται

Οσο για τη μουσική; Αυτή φυσικά αγνοείται. Αν και συνεχίζει να κυκλοφορεί Νο1 δίσκους, οι πωλήσεις κατρακυλάνε διαρκώς, σε αντιστοιχία με τη γενικότερη τάση παρακμής της μουσικής βιομηχανίας από το 2000 και μετά, ενώ από την τελευταία φορά που ακούσαμε κάποια από τις νεότερες επιτυχίες της που μπορούν να συναγωνισθούν τις παλαιότερες, έχουν μάλλον περάσει 20 χρόνια.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Μαντόνα συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε πάντα, αρνούμενη την κατηγοριοποίηση και την περιθωριοποίησή της σε μια πατριαρχική σόουμπιζ που θεωρεί ότι οι γυναίκες μετά τα 45 τους χρόνια είναι ξοφλημένες. Ρωτήστε όμως τους φανατικούς θαυμαστές της με ποια τραγούδια της συνεχίζουν να χορεύουν ακόμα και σήμερα. Η απάντηση φυσικά δεν θα σας προκαλέσει καμία έκπληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του. Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία του Λος Άντζελες απομάκρυνε χθες Κυριακή έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό που είχε στηθεί στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (University of South California, USC)...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο καλά νέα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη. Το πρώτο αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο εφέτος ο οποίος,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο θέμα της γρίπης των πτηνών, αλλά και στον κορονοϊό, τα εμβόλια, τις παρενέργειες και στο κατά πόσο όλα αυτά αποτελούν απειλές για τους...