Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Το άσχημο σπίτι των Μπιγιονσέ & Jay-Z – Κόστισε 200 εκατομμύρια

Μπορεί η Μπιγιονσέ να βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε περιοδεία στην Ευρώπη μαζί με τον άντρα της, Jay-Z, και τα παιδιά τους, την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η είδηση πως αγόρασαν το ακριβότερο σπίτι στην Καλιφόρνια ξάφνιασε τους πάντες στον κόσμο του real estate.

Ξοδεύοντας 200 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το πολυτελές σπίτι στο Μαλιμπού, το ζευγάρι έσπασε το ρεκόρ πώλησης κατοικιών στην Καλιφόρνια.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντυπωσιασμένοι από την εμφάνιση του ακινήτου, το οποίο σχεδιάστηκε από τον 81χρονο Tadao Ando – έναν αρχιτέκτονα στον οποίο έχει απονεμηθεί το βραβείο Pritzker, το παγκόσμιο βραβείο αρχιτεκτονικής. Ο Ando συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σεβαστών ονομάτων του κλάδου.

Η νέα έκταση της οικογένειας στη Νότια Καλιφόρνια 8 στρεμμάτων, βρίσκεται στο φημισμένο εύπορο παραλιακό μέρος. Εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση 42.000 τετραγωνικών μέτρων και το αγόρασαν από τον Bill Bell, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο.

 

Ανάρπαστα τα αμφιλεγόμενα σπίτια του Tadao Ando

Τα σπίτια που σχεδίασε ο Ando – ο οποίος έχει την έδρα του στην Οσάκα της  Ιαπωνίας – είναι εξαιρετικά σπάνια και έχουν φανατικούς λάτρεις, σύμφωνα με το nypost.com. Υπάρχουν λιγότερες από 20 κατοικίες σχεδιασμένες από τον Ando στις ΗΠΑ, με κάποιους από τους αγοραστές αυτών να είναι, επίσης, και η Kim Kardashian με τον πρώην σύζυγό της, Kanye West.

Λόγω της επαφής του Ando με το αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα, η κατασκευή τείνει να είναι πολύ πιο ακριβή από εκείνη ενός κανονικού σπιτιού και οι πελάτες πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να δουν το τελικό προϊόν να ολοκληρώνεται. Ο Bill Bell και η σύζυγός του, Maria, περίμεναν 12 χρόνια για την κατασκευή του πρώην, πλέον, σπιτιού τους.

 

 

Αλλά η καλλιτεχνία του ενός φαίνεται να είναι η όχληση του άλλου, τουλάχιστον στο Twitter. «Πραγματικά ξόδεψαν 200 εκατομμύρια δολάρια για τοίχους φυλακής», κατήγγειλε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε: «Μοιάζει με μαυσωλείο». «Καταφύγιο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;» σχολίασε ένας άλλος.

«Θα μπορούσαν απλώς να είχαν αγοράσει μια φυλακή, αφού μοιάζει πανομοιότυπη», σχολίασε ένας άλλος. «Θα εξοικονομούσαν και χρήματα!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...