Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Βασιλικός γάμος στην Ιορδανία: Τι συμβολίζει το φόρεμα της…

Το βασίλειο της Ιορδανίας προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τον λαμπερό γάμο του πρίγκιπα Χουσεΐν με την αγαπημένη του, την μέλλουσα πριγκίπισσα Ρέζουα και οι πρώτες εικόνες από τις ετοιμασίες προκαλούν δέος.

Το βράδυ της Δευτέρας 21/5, έλαβε χώρα η λεγόμενη «βραδιάς της χέννας» την οποία διοργάνωσε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας προς τιμήν της μέλλουσας νύφης της. Η 28χρονη Ρέζουα αλ – Σάιφ κατάγεται από την Σαουδική Αραβία και επέλεξε για την τελετή ένα ρούχο που έχει σχεδιάσει η ομοεθνής της, Χονάιντα Σεράφι. Το εντυπωσιακό λευκό φόρεμα έχει ποικίλους συμβολισμούς, τους οποίους εξηγεί η ίδια η σχεδιάστρια.

 

Μιλώντας στο Arab News, η Σεράφι είπε: «Όταν μου τηλεφώνησαν για πρώτη φορά, ήμουν εξαιρετικά χαρούμενη και υπερήφανη που θα συμμετείχα σε αυτή την εξαιρετική και ιστορική στιγμή. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη διότι νιώθω πως μέσα απ’ το ρούχο μου επικοινωνώ την ιστορία αγάπης μεταξύ του πρίγκιπα διαδόχου και της Ρέζουα στο ίδιο το σχέδιο», εξηγώντας ότι οι συνομιλίες αυτές έγιναν τον Φεβρουάριο του 2023.

«Η μέλλουσα πριγκίπισσα ότι ήθελε να φορέσει κάτι πολύ σεμνό και κάτι που να φέρει στοιχεία της σαουδαραβικής κουλτούρας , αλλά με μια σύγχρονη πινελιά. Ήθελε το κομμάτι να είναι πολύ κομψό και ήθελε επίσης να είναι λευκό», πρόσθεσε η Σερ΄φαι.

Η σχεδιάστρια δήλωσε πως αφού άκουσε το αίτημα της πριγκίπισσας, οραματίστηκε ένα φόρεμα που θα αντικατοπτρίζει μια νέα εποχή της μόδας στη Σαουδική Αραβία, που είναι μεν μοντέρνα αλλά έχει τις ρίζες της στην παράδοση και την ιστορία. Όπως δήλωσε η ίδια, πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του φορέματος αποτέλεσε η παραδοσιακή τήβεννος «Al-Shaby» από την περιοχή Najd στη Σαουδική Αραβία, από όπου κατάγεται η οικογένεια της Ρέζουα αλ- Σάιφ.

 

 

«Το λευκό χρώμα συμβολίζει συνήθως την αγνότητα και την κομψότητα. Και υπάρχει ένα όμορφο νόημα για μια νύφη που φοράει λευκό. Ωστόσο, το φόρεμα της χέννας δεν είναι συνήθως λευκό. Έτσι, αυτή είναι μια μοντέρνα και νέα προσέγγιση», εξήγησε.

Εκτός από τις αναφορές στη σαουδαραβική κληρονομιά της Αλ- Σάιφ, το φόρεμα φέρει και λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην κουλτούρα της Ιορδανίας, προς τιμήν της μελλοντικής οικογένειας της νύφης. Η Σεράφι συμπεριέλαβε το λευκό αστέρι με τις επτά αιχμές που υπάρχει στην εθνική σημαία της Ιορδανίας, το οποίο συμβολίζει τους επτά στίχους του Surat Al-Fatiha στο Κοράνι, καθώς και τους «επτά λόφους πάνω στους οποίους χτίστηκε το Αμμάν, η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, εξήγησε η ίδια. «Το σύμβολο είναι παράλληλα προστασία για την αιώνια αγάπη του ζευγαριού», πρόσθεσε.

 

Άλλες λεπτομέρειες στο φόρεμα περιλαμβάνουν τους φοίνικες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι συμβολίζουν τη ζωή και τη ζωτικότητα, ενώ αποτελούν και αναφορά σε έναν στίχο του διάσημου Τυνήσιου ποιητή Aboul Qacem Echebbi, ο οποίος μεταφράζεται ως «Όταν τα μάτια μου σε βλέπουν, η ζωή γίνεται σωστή», χαραγμένο στο φόρεμα με αραβικά γράμματα.

«Η πρόθεσή μου πίσω από τον σχεδιασμό αυτού του φορέματος ήταν να καταγράψω την αιώνια αγάπη και την ιστορία του βασιλικού γάμου. Φυσικά, χρησιμοποίησα παραδοσιακές κλωστές και είναι όλα κεντημένα στο χέρι», δήλωσε η Σεράφι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...