Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Πώς βρίσκω τον ωροσκόπο μου;

Ωροσκόπος: Ο ωροσκόπος μας είναι το ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή που γεννιόμαστε, και γι’ αυτόν το λόγο αντικατοπτρίζει στοιχεία του χαρακτήρα μας και επηρεάζει από την προσωπικότητα μας μέχρι και το επίπεδο της νοημοσύνης μας!

Τι ακριβώς είναι ο ωροσκόπος;

Ο ωροσκόπος, είναι κάτι σαν δεύτερο ζώδιό μας για αυτό και θα έχετε ακούσει να λένε είμαι Κριός με ωροσκόπο Αιγόκερω.

Στην ουσία είναι το ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης μας για αυτό και προσδιορίζεται σύμφωνα με την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης μας.

Με άλλα λόγια, ο ωροσκόπος, αντικατοπτρίζει την ακριβή στιγμή της γέννησης μας και για αυτό επηρεάζει άμεσα τον χαρακτήρα μας.

Η ύπαρξή του εξηγεί κατά κάποιον τρόπο τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε άτομα του ίδιου ζωδίου, οπότε είναι πολύ σημαντικό να τον γνωρίζουμε.

Κι αυτό γιατί αν το ζώδιο μας καθορίζει μια φορά την προσωπικότητα μας, τότε ο ωροσκόπος σύμφωνα με πολλούς αποτελεί μια δεύτερη προσωπικότητά μας η οποία περιμένει να εκφραστεί όταν ωριμάσει.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, αυτό γίνεται περίπου στην ηλικία των 30 ετών. Για αυτό λένε ότι μέχρι τα 30 υπερισχύει το ζώδιο μας, ενώ μετά από την ηλικία αυτή μας καθορίζει περισσότερο ο ωροσκόπος μας.

Η σημασία του ωροσκόπου στον αστρολογικό χάρτη

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά που μας προσδίδει ο ωροσκόπος μας ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται;

Ωροσκόπος Κριός – Λέξη κλειδί: αυτοπεποίθηση!

Με τον ωροσκόπο στον Κριό η ζωή είναι ένας μαραθωνοδρόμος.. και σημασία έχει αν θα τερματίσεις πρώτος; Δραστήριος, δυναμικός , εφαρμόζεις χωρίς να δειλιάζεις και το πιο τρελό σου σχέδιο, και έτσι νιώθεις πάντα ακμαίος, ζωντανός. Αποφεύγεις τη ρουτίνα, τις επαναλήψεις, και τις δακρύβρεχτες ιστορίες. Παρά την αισιόδοξη φύση σου , συναντάς την αντίσταση των γύρω σου , καθώς κανείς και με τίποτα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό σου.

Ωροσκόπος Ταύρος – Λέξη κλειδί: υλοποίηση!

Με τον ωροσκόπο στον Ταύρο η ζωή είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων, και σημασία έχει να την γευτείς , ικανοποιώντας τις επιθυμίες σου; Γήινος , αγαπησιάρης , δηλαδή «ριζωμένος» στο εδώ και τώρα, περπατάς με σταθερά βήματα, σίγουρος ότι όλα τα ξέρεις εσύ καλύτερα από τους άλλους , και εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου ..Παρά την επιφυλακτικότητα σου , πέφτεις θύμα των «περιστάσεων», και χάνεις την αίσθηση του μέτρου , κυρίως όταν υποδύεσαι τον κηδεμόνα-προστάτη.

Ωροσκόπος Δίδυμος – Λέξη κλειδί: Κινητικότητα!

Με τον ωροσκόπο στους Διδύμους η ζωή είναι ένα συνεχές πήγαινε-έλα, και σημασία έχει να μιλήσεις σε «όλες» τις γλώσσες, μαθαίνοντας, γνωρίζοντας τα πάντα; Περίεργος, φιλομαθής , εξωστρεφής , καταπιάνεσαι με ότι σου τύχει.., και θέλεις να γίνεις παντογνώστης. Παρά το έξυπνο, κοφτερό μυαλό σου , χάνεις εύκολα το ενδιαφέρον σου και αφήνεις σχέδια στη ..μέση ..με αποτέλεσμα να μην είσαι ικανοποιημένος-ευχαριστημένος.

Ωροσκόπος Καρκίνος – Λέξη κλειδί: Διαίσθηση!

Με τον ωροσκόπο στον Καρκίνο η ζωή είναι οικογενειακή υπόθεση και σημασία έχει να μείνετε ενωμένοι-δεμένοι, και κανένας να μην μπει ανάμεσα σας; Παραδοσιακός, τρυφερός , αναπολείς το παρελθόν, επιθυμώντας να γυρίσεις πίσω. Παρά την συναισθηματική σου φύση, δεν ενδίδεις εύκολα σε αισθηματικές – προτάσεις δέσμευσης , οπότε καταλήγεις να είσαι η αγαπημένη συντροφιά των γονιών σου .

Ωροσκόπος Λέων – Λέξη κλειδί: Αγάπη!

Με τον ωροσκόπο στον Λέοντα η ζωή είναι θεατρική παράσταση, και σημασία έχει να είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής που θα κλέψει το χειροκρότημα; Λαμπερός, γενναιόδωρος , δηλαδή γνήσιος αριστοκράτης , αγαπάς να περιφέρεσαι –ανήκεις στην κοινωνική ελίτ. Παρά την μεγαλοψυχία σου, αντιμετωπίζεις σκληρά όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τα λόγια ή τα έργα σου, και δημιουργείς εχθρούς.

Ωροσκόπος Παρθένος – Λέξη κλειδί: Προσφορά!

Με τον ωροσκόπο στην Παρθένο η ζωή είναι απλά η καθημερινότητα σου , και σημασία έχει τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει , χωρίς να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα; Τυπικός , οργανωτικός , δίνεις μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια γιατί αγαπάς την τελειότητα, και για να αποτρέψεις πιθανές αποτυχίες. Παρά την συμβατική σου φύση , εύκολα κρίνεις –επικρίνεις οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου με αποτέλεσμα να φορτώνεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις, και να κλείνεσαι στον εαυτό σου.

Ωροσκόπος Ζυγός – Λέξη κλειδί: Ισορροπία!

Με τον ωροσκόπο στον Ζυγό η ζωή είναι σχέση συμβίωσης, και σημασία έχει να αποδεχτείς την άλλη πλευρά, ακόμα και όταν κάνει λάθος; Διπλωματικός, ευγενικός με άριστους τρόπους , αποφεύγεις τις εντάσεις, και υποχωρείς για να μην είσαι μόνος.. Παρά την υποταγή σου στην συντροφικότητα, πέφτεις συχνά θύμα της γοητείας του ..αντίθετου φύλου, και παρανομείς για να μην πεις όχι.

Ωροσκόπος Σκορπιός – Λέξη κλειδί: Αναγέννηση!

Με τον ωροσκόπο στον Σκορπιό η ζωή είναι ένα μυστήριο , και σημασία έχει να μπορέσεις να το λύσεις , χωρίς να φοβηθείς τις συνέπειες; Μυστικοπαθής, ευαίσθητος, και συναισθηματικός αρνείσαι την αδυναμίες σου, και φαίνεσαι παγερός και αδιάφορος. Παρά την αμυντική σου στάση, δίνεσαι ολοκληρωτικά στο παιχνίδι του έρωτα με αποτέλεσμα να χάνεις τα όρια σου, προκαλώντας την καταστροφή σου.

Ωροσκόπος Τοξότης – Λέξη κλειδί: Ανεξαρτησία!

Με τον ωροσκόπο στον Τοξότη η ζωή είναι ταξίδι χωρίς προορισμό, και σημασία έχει να βγεις προς τα έξω και να δοκιμάσεις τα πάντα; Περιπετειώδης, εξωστρεφής , αισιόδοξος , αλλάζεις συνέχεια προσανατολισμό για να αποκτήσεις την εμπειρία και να μεταδώσεις την γνώση. Παρά την πνευματική σου δυνατότητα να εξελιχθείς , μπερδεύεσαι με λάθος επιλογές και σταματάς κάπου στη μέση- επιστρέφοντας πίσω – και στο σημείο που έχεις ξεκινήσει.

Ωροσκόπος Αιγόκερως – Λέξη κλειδί: Αναγνώριση!

Με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω η ζωή είναι βιτρίνα και σημασία έχει να φαίνεσαι , να σε θαυμάζουν, και να έχεις κερδίσει τον σεβασμό των άλλων; Συντηρητικός, αξιοπρεπής , φιλόδοξος, σκύβεις το κεφάλι γιατί έχεις σχέδιο, αναζητώντας την κορυφή. Παρά την απαισιόδοξη φύση σου , δεν σταματάς τις προσπάθειες και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις την καταξίωση. Διάβασε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Αιγόκερω <<

Ωροσκόπος Υδροχόος –  Λέξη κλειδί: Αμφισβήτηση!

Με τον ωροσκόπο στον Υδροχόο η ζωή είναι μια πάλη για την ελευθερία και σημασία έχει να καταργήσεις τους κανόνες , το σύνηθες, επιβάλλοντας μια νέα τάξη πραγμάτων. Ανατρεπτικός, ιδεαλιστής , εφευρετικός , εμπιστεύεσαι την ανθρώπινη φύση, και πολεμάς το χρήμα και την ύλη. Παρά το επαναστατικό προφίλ σου καταλήγεις Τύραννος ..δηλαδή απόλυτος , καθώς δεν δένεσαι συναισθηματικά με το περιβάλλον σου και είσαι περισσότερο θεωρία και όχι ..πράξη;

Ωροσκόπος Ιχθύς – Λέξη κλειδί: Φαντασία!

Με τον ωροσκόπο στους Ιχθείς η ζωή είναι ένα όνειρο απατηλό , και σημασία έχεις να δώσεις τα πάντα στους άλλους, και να είσαι εσύ το καλό παιδί-θύμα; Καλοπροαίρετος, πονόψυχος , αλλά και καλλιτέχνης , εκφράζεις τον εσωτερικό σου κόσμο, συγκινώντας τα πλήθη ..Παρά την δοτική σου φύση δε διστάζεις να κανακέψεις τον εαυτό σου και αν τα πράγματα ζορίσουν , αφήνεις –τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Πώς βρίσκουμε τον ωροσκόπο

Γενικά υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία on-line που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον ωροσκόπο σας με ακρίβεια αν και υπάρχει ένας εμπειρικός τρόπος που συχνά πέφτει μέσα.

Ουσιαστικά είναι ένας εύκολος τρόπος να βρούμε τον ωροσκόπο μας όλοι εμείς που είμαστε γεννημένοι στην Ελλάδα, αρκεί να γνωρίζουμε το ζώδιο μας και την ώρα γέννησης μας.

Ως γνωστόν τα ζώδια είναι 12 και οι ώρες της ημέρας 24. Επομένως, αν χωρίσουμε την μέρα σε 12 δίωρα, αυτά, σε συνδυασμό με το ζώδιο μας, μας δίνουν τον ωροσκόπο μας.

Πιο συγκεκριμένα ξεκινάμε από το δίωρο 5-7 τα ξημερώματα. Αν έχουμε γεννηθεί μέσα σε αυτό, το ζώδιο και ο ωροσκόπος μας ταυτίζονται. Στο επόμενο δίωρο ο ωροσκόπος μας βρίσκεται στο επόμενο ζώδιο κ.ο.κ.

Για παράδειγμα κάποιος που ανήκει στο ζώδιο του Κριού μπορεί να βρει τον ωροσκόπο του από τον παρακάτω πίνακα ως εξής:

Αν έχει γεννηθεί μέσα στο δίωρο:

Από 05.00 έως 07.00 θα είναι Κριός

Από 07.00 έως 09.00 θα είναι Ταύρος

Από 09.00 έως 11.00 θα είναι Δίδυμος

Από 11.00 έως 13.00 θα είναι Καρκίνος

Από 13.00 έως 15.00 θα είναι Λέων

Από 15.00 έως 17.00 θα είναι Παρθένος

Από 17.00 έως 19.00 θα είναι Ζυγός

Από 19.00 έως 21.00 θα είναι Σκορπιός

Από 21.00 έως 23.00 θα είναι Τοξότης

Από 23.00 έως 01.00 θα είναι Αιγόκερως

Από 01.00 έως 03.00 θα είναι Υδροχόος

Από 03.00 έως 05.00 θα είναι Ιχθύς

Με αντίστοιχο τρόπο μπορείτε να βρείτε τον ωροσκόπο σας ανάλογα με το ζώδιο και την ώρα γέννησής σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο Θοδωρής Σκυφτούλης στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο γνωστός ηθοποιός συνομίλησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Χίο επισκέφθηκε χθες ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη, που κρατείται εδώ και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία ξεχωριστή πρωτοβουλία, ο Επίσημος Διανομέας της Citroen, Α. Μακρής Α.Ε., έχει ετοιμάσει μία μοναδική εκδήλωση που απευθύνεται στη νέα γενιά, με στόχο...