Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2023: Ποια υποψήφια έστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ αμφισβητώντας το αποτέλεσμα;

Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What They Say» είναι ο φετινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή του. Συγκεκριμένα, η τρίτη υποψήφια στον ελληνικό τελικό Μελίσσα Μαντζούκη, μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Ζωτίδη, απέστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα στο εξώδικό της η Μελίσσα Μαντζούκη ζητά να ενημερωθεί όσο πιο αναλυτικά γίνεται  για το πώς ψήφισαν τα επτά μέλη της κριτικής επιτροπής ανάμεσα στα τρία τραγούδια, αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού του τελικού αποτελέσματος καθώς και του ατόμου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην φετινή Eurovision.

Επίσης, μέσω του εξωδίκου της ζητάει τη βαθμολογία που έδωσε κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής στο κάθε τραγούδι που θα συμμετέχει στη  Eurovision 2023 σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας και ειδικά στην τελική φάση, αλλά και επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων Κοινού και κριτικής επιτροπής.

Eurovision 2023: «Πρόκειται για ηθικό και νομικό θέμα», είπε ο δικηγόρος της Μαντζούκη

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Super Κατερίνα», ο δικηγόρος της τραγουδίστριας αμφισβητεί και επίσημα το αποτέλεσμα. «Δεν μιλάμε για απλή αδικία. Η διαδικασία έπρεπε να τηρηθεί και εδώ κατάφωρα δεν τηρήθηκε. Η ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει από την κριτική επιτροπή ήταν οι 560 βαθμοί, εάν λάμβανε από όλους τους κριτές την ελάχιστη βαθμολογία και όχι 440 που τελικά έλαβε. Πέρα από ηθικό, είναι και νομικό το θέμα», επεσήμανε ο δικηγόρος της Melissa στη «Super Κατερίνα».

Eurovision 2023 -ΕΡΤ: Ποια θα είναι η αντίδραση της κρατικής τηλεόρασης;

Τα στελέχη της ΕΡΤ ακόμα κρατούν «κλειστά τα χαρτιά τους» σχετικά με το εξώδικο που έχουν στα χέρια τους. Βεβαίως, τις επόμενες ώρες, όπως είναι αναμενόμενο, θα υπάρξουν αντιδράσεις ή κάποια επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Να σημειωθεί ότι το τραγούδι της Ελλάδας για την φετινή Eurovision επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση πάρθηκε από δύο επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...